Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Britská média: Balotelli je hlupák a idiot

Manchester - Z fotbalového útočníka Maria Balotelliho se znovu stal snadný terč tvrdé kritiky poté, co se ve čtvrteční odvetě osmifinále Evropské ligy proti Dynamu Kyjev nechal hloupě vyloučit v prvním poločase a Manchester City v oslabení už nedokázal strhnout postupový výsledek na svoji stranu. Balotelliho zkrat popudil hlavně kouče Roberta Manciniho, který loni v létě tolik stál o příchod útočníka z Interu Milán, protože věřil, že dvacetiletého rebela zkrotí. Teď zvažuje, že Balotelliho vyřadí z kádru.

Roberto Mancini
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Ve čtvrtek zasadil Balotelli svému zastánci podpásový úder. "Jestli jsem naštvaný? Co myslíte?" řekl po odvetě s Kyjevem k novinářům Mancini. "Protože v jedenácti hráčích bychom mohli uspět. Mrzí mě to kvůli našim deseti hráčům, kteří dřeli až do konce a hráli výborně. Snad tak přemýšlí i Mario," uvedl Mancini, který Balotelliho v sedmnácti letech vytáhl do prvního týmu Interu a uvedl jej do velkého fotbalu.

Manciniho tým v osmifinále soutěže nenaplnil roli favorita a s pohárem se loučí. Manchester City v odvetě potřeboval nad Dynamem doma vyhrát o dvě branky, což se mu nepovedlo. Vyhrál sice 1:0, ale v deseti hráčích už tým neměl dost sil, aby vstřelil kýžený druhý gól. A na Balotelliho, který po svém zkratu opustil hřiště už ve 36. minutě, se snesla velká kritika.

Jeho útok na Gorana Popova vypadal nepochopitelně. Útočník Manchesteru City svého soka atakoval na útočné polovině hřiště poté, co hráč Dynama Kyjev odehrál míč. Balotelli nejprve nohou ve výskoku ve stylu kung-fu kopl Popova do hrudníku a pak mu ještě šlápl na stehno. "Citizens" v oslabení už dvojzápas, v němž před týdnem v Kyjevě podlehli 0:2, alespoň do prodloužení dotáhnout nedokázali, byť jim chyběl jediný gól.



Britské bulvární listy Balotelliho označily za hlupáka a idiota a přisoudily mu největší díl viny za konec pohárové cesty. Balotelli vůbec ve čtvrtek neměl dobrý den. Během rozcvičování před zápasem šokovaly záběry jedné z kamer, která zachytila italského fotbalistu s ghanskými kořeny, jak si dlouho nedokáže poradit s obléknutím rozlišovacího tílka.

Důsledky svého chování Balotelli možná pocítí brzy. Mancini zvažuje, že útočníka nevezme na důležitý nedělní ligový zápas proti Chelsea a dočasně jej "odstřihne" od týmu. "Nemyslím, že bude v kádru," naznačil Mancini, že Balotelliho zřejmě čeká další nucená pauza, kterou už několikrát zažil.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články