Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Brentford se Žambůrkem i Burnley s Vydrou ve FA Cupu končí, Liverpool si dá repete

Usazuje se v kádru anglického druholigového týmu. Jan Žambůrek odehrál celé utkání za Brentford i ve čtvrtém kole FA Cupu proti Leicesteru, ovšem musel skousnout porážku 0:1 od favorita. Lišky prošly mezi šestnáct nejlepších celků poháru. Vypadl i útočník Matěj Vydra s Burnley, které nestačilo 1:2 na Norwich. V neděli hladce postoupily oba týmy z Manchesteru, zato Liverpool po remíze 2:2 bude hrát se třetiligovým Shrewsbury znovu. 

Matěj Vydra z Burnley v utkání FA Cupu
zdroj: PA autor: Anthony Devlin

Liverpool se přiblížil k postupu po čtvrthodině hry, druhý gól v druhém zápase FA Cupu vstřelil po průniku do vápna osmnáctiletý Curtis Jones. Aktuální šampion Ligy mistrů vedení navýšil hned po přestávce, kdy si do vlastní sítě srazil centrovaný míč obránce Shrewsbury Donald Love.

Komplikace přinesla favoritům zápasu až penalta, kterou proměnil střídající útočník třetiligového celku Jason Cummings v 65. minutě. Tentýž hráč o deset minut později využil zaváhání obrany hostů, obstřelil brankáře Adriána a zařídil opakování zápasu.

O vítězství aktuálně Leicesteru, třetího týmu Premier League, rozhodl už ve čtvrté minutě Kelechi Iheanacho, který nahradil na hrotu útoku zraněného kanonýra Jamieho Vardyho. Nigerijský reprezentant poslal zblízka do sítě přesný pas Jamese Justina a v devátém zápase v FA Cupu udržel bilanci gólu na utkání.

Druhý Čech v sobotním programu nejstarší evropské fotbalové soutěže Vydra se dostal na hřiště v 65. minutě, jeho Burnley ale po porážce 1:2 s Norwichem rovněž končí. Český útočník vystřídal za nepříznivého stavu na hrotu útoku nejlepšího střelce týmu Chrise Wooda, Burnley už ale pouze snížilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Žambůrek s Brentfordem nestačil na Leicester

Další souboj dvou týmů z elitní soutěže mezi Southamptonem a Tottenhamem skončil 1:1. "Kohouti" vedli po gólu Son Hung-mina až do 87. minuty, kdy srovnal Sofiane Boufal a zařídil opakovaný zápas. Tottenham nevyhrál páté venkovní utkání v řadě.

Opakovaný zápas čeká i Newcastle, který doma nenašel recept na obranu třetiligového Oxfordu.

Další účastník Premier League West Ham na svém hřišti dokonce podlehl 0:1 druholigovému West Bromwichi. "Kladiváři" vypadli z FA Cupu proti týmu z nižší soutěže třetí rok v řadě.

Pozici favorita potvrdila Chelsea, která postoupila přes druholigový Hull. O výhře "Blues" 2:1 rozhodl stoper Fikayo Tomori. Hull neuspěl proti Chelsea v FA Cupu ani na jedenáctý pokus.

Hráči Manchesteru City si bez potíží poradili s druholigovým Fulhamem, který porazili 4:0. Pomohla jim k tomu i červená karta hostujícího Tima Reama za faul ve vápně už v 6. minutě. Nařízenou penaltu pak proměnil Ilkay Gündogan.

Domácí zdvojnásobili vedení deset minut poté, z otočky se trefil Bernardo Silva. Jeho branka byla stým soutěžním gólem "Citizens" v této sezoně, což se jinému týmu z pěti elitních evropských lig ještě nepovedlo. Po přestávce si pak aktuálně druhý tým anglické ligy pojistil postup, když se nejprve hlavou a následně z dorážky trefil Gabriel Jesus.

United rozhodli o jasné výhře v první půli. Na podmáčeném trávníku stadionu Prenton Park viděli diváci nejdříve tři slepené branky kapitána hostů Harryho Maguirea, Dioga Dalota a Jesseho Lingarda mezi 10. a 16. minutou. Před přestávkou se pak ještě stihli trefit po rohovém kopu Phil Jones a Anthony Martial.

Necelou čtvrthodinu po poločase uzavřel skóre zápasu Mason Greenwood z penalty. Osmnáctiletý mládežnický reprezentant Anglie se trefil v této sezoně ve všech soutěžích již desetkrát. United si tak připsal nejvyšší venkovní výhru od února 1999, kdy zvítězil na hřišti Nottinghamu Forest 8:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články