Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Brémy i díky Pavlenkovi remizovaly s Dortmundem, Kolín sestupuje

Fotbalisté Brém ve 32. kole německé ligy remizovali s Dortmundem 1:1. Za domácí Werder nastoupili brankář Jiří Pavlenka i obránce Theodor Gebre Selassie. Dvanácté Brémy mají dvě kola před koncem sezony jistotu záchrany, třetí Dortmund v tabulce ztrácí dva body na druhé Schalke. Hoffenheim se díky vítězství 3:1 nad Hannoverem posunul na čtvrté místo německé ligy, které znamená přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů. Za vítěze odehrál celý zápas obránce Pavel Kadeřábek. Bundesliga už zná prvního sestupujícího – je jím Kolín nad Rýnem, který prohrál ve Freiburgu 2:3.

Radost fotbalistů Hoffenheimu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Oliver Zimmermann

Pavlenku v 19. minutě překonal z dorážky Reus, ale těsně před přestávkou srovnal hlavou Delaney. Ve druhém poločase hosté třikrát trefili brankovou konstrukci a Brémy také několikrát podržel český reprezentační gólman. Werder tak vestfálského soupeře obral o body i podruhé v sezoně, v prosinci dokonce v Dortmundu zvítězil 2:1.

Kolín byl už před zápasem v kritické situaci. Bittencourt v závěru dvěma góly dokázal srovnat na 2:2, ale vítěznou branku, potřebnou k udržení naděje na záchranu, hosté nedali, a naopak v nastavení potřetí inkasovali. Kolín sestoupil po čtyřech sezonách a celkově ho potkal šestý pád z bundesligy.

Už jistý mistr Bayern vzhledem k odvetě semifinále Ligy mistrů na půdě Realu Madrid v příštím týdnu nasadil proti Frankfurtu náhradníky. Do základní sestavy naskočili poprvé od roku 1965 hned tři bundesligoví debutanti a právě jeden z nich, dvacetiletý záložník Niklas Dorsch, otevřel před poločasem skóre. V závěrečné čtvrthodině přidali Mnichované ještě tři góly, za hosty z Frankfurtu se prosadil Haller.

V důležitém záchranářském souboji zvítězil předposlední Hamburk 3:1 ve Wolfsburgu a na soupeře, který drží poslední nesestupovou pozici, ztrácí dva body. O další tři body více má po výhře nad Kolínem Freiburg.

Schalke jen remizovalo s Mönchengladbachem, ale vzhledem k vyloučení záložníka Bentaleba z 12. minuty nakonec bod muselo brát. Zařídil jej z penalty těsně před pauzou Caligiuri.

O výhře Hoffenfeimu rozhodl hattrickem Andrej Kramarič. Na jeho úvodní zásah sice ještě v prvním poločase odpověděl Kenan Karaman, po přestávce ale chorvatský útočník přidal další dvě branky. Hoffenheim díky němu prodloužil sérii bez porážky na devět utkání.

Mohuč doma porazila Lipsko hladce 3:0 a polepšila si v boji o záchranu. Po De Blasisově proměněné penaltě z první půle ještě výsledek v závěrečných pěti minutách pojistili střídající Maxim a Baku.

Souboj českých záložníků Vladimíra Daridy z Herthy Berlín a Jana Morávka z Augsburgu skončil nerozhodně 2:2. Hosté vedli 2:0, ale domácí v závěru mezi 84. a 87. minutou srovnali.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:

Hoffenheim - Hannover 3:1 (16., 50. a 86. Kramarič - 24. Karaman), Bayern - Frankfurt 4:1 (43. Dorsch, 76. Wagner, 87. Rafinha, 90. Süle - 78. Haller), Freiburg - Kolín nad Rýnem 3:2 (14. a 52. Petersen, 90.+2 Höler - 82. a 87. Bittencourt), Hertha - Augsburg 2:2 (83. Ibiševič z pen., 87. Selke - 32. Gregoritsch, 61. Cordova),  Schalke - Mönchengladbach 1:1 (45.+3 Caligiuri z pen. - 32. Raffael), Wolfsburg - Hamburk 1:3 (78. Brekalo - 43. Wood z pen., 45.+1 Holtby, 90.+3 Waldschmidt), Leverkusen - Stuttgart 0:1 (67. Gentner), Brémy - Dortmund 1:1 (45. Delaney - 19. Reus), Mohuč - Lipsko 3:0 (29. De Blasis z pen., 85. Maxim, 90. Baku).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články