Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brémy děkují Gebre Selassiemu, Hoffenheim s Kadeřábkem porazil Herthu. Bayern udržel vedení

V německé lize se radoval Theodor Gebre Selassie. I jeho gól totiž pomohl Brémám k vítězství nad Freiburgem 2:1. Brankář Werderu Jiří Pavlenka však nedochytal zápas kvůli zranění stehna. Norimberk si remízou 1:1 se Schalke opět zkomplikoval boj o záchranu. Záložník Ondřej Petrák zůstal v domácím mužstvu mezi náhradníky. Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem v obraně porazil na svém stadionu 2:0 Herthu Berlín bez stále zraněného Vladimíra Daridy. Po výprasku od Bayernu se zotavil Dortmund, který si poradil s Mohučí 2:1, ale je stále o bod druhý, protože mnichovský celek deklasoval Düsseldorf 1:4.

Theodor Gebre Selassie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Dortmundu zajistil tři body slepenými góly z prvního poločasu záložník Sancho. Mladý anglický reprezentant se dvakrát prosadil v pokutovém území po přihrávce před branku. Ve věku 19 let a 19 dní se stal nejmladším hráčem v historii, který dal v bundeslize 11 gólů.

Mohuč v závěru zkorigovala skóre gólem Quaisona. Borussia ale tři body uhájila a částečně odčinila debakl 0:5 s Bayernem z minulého kola.

Pavlenka odchytal bezbrankový první poločas, do druhého už ale nenastoupil a svůj ligový debut v dresu Brém si odbyl řecký brankář Kapino. Skóre otevřel až v 77. minutě hlavou Klaassen a stejným způsobem po rohovém kopu se prosadil o osm minut později potřetí v sezoně Gebre Selassie. Freiburg v nastavení už jen snížil zásluhou Waldschmidtovy dorážky.

Werder neprohrál 14 soutěžních utkání v řadě a posunul se na pohárové šesté místo. Využil zaváhání Wolfsburgu, který prohrál 0:2 v Lipsku. Před "Vlky" se posunul i Leverkusen po výhře 1:0 ve Stuttgartu. Jedinou branku vstřelil z penalty devatenáctiletý útočník Havertz. Stal se tak druhým nejmladším hráčem, který nastřílel v bundeslize dvacet gólů.

Norimberku se povedlo potřetí za sebou bodovat, ale z utkání proti Schalke mohl vytěžit více. V závěru prvního poločasu brankář hostů Alexander Nübel fauloval Matheuse Pereiru, ale Hanno Behrens nařízenou penaltu neproměnil. Pro kapitána Norimberku to byl další zahozený pokutový kop v krátké době, před měsícem nedal penaltu ani při porážce 0:1 s Lipskem.

Domácí se přece jen dostali do vedení v 83. minutě, kdy se hlavou trefil Jujo Kubo. O chvíli později ale vyrovnal prvním gólem ve své páté bundesligové sezoně obránce Matija Nastasič. Bývalý hráč Manchesteru City usměrnil pohotově míč po střele Omara Mascarella.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern vyhrál v Düsseldorfu a vede, přišel ale o Neuera

Bayern zápasu v Düsseldrofu dominoval a do poločasu mu dvougólový náskok zajistil dvaadvacetiletý záložník Coman. Favorit nepolevil ani po změně stran a po rohovém kopu zvýšil Gnabry. Domácí sice snížili z penalty díky Lukebakiovi, ale konečné skóre stanovil Goretzka. Mnichovský velkoklub prohrál naposledy v lize na začátku února v Leverkusenu. 

Radost mnichovskému celku pokazilo zranění brankáře Manuela Neuera, kterého vystřídal v 53. minutě Sven Ulreich. Třiatřicetiletá opora si poranila bez cizího přičinění lýtkový sval. "Je to stejné lýtko, které ho trápilo před dvěma týdny, musíme si počkat na další vyšetření," uvedl trenér Bayernu Niko Kovač.

Hoffenheim v zápase s Herthou poslal do vedení po téměř půlhodině hry záložník Amiri, jenž prostřelil brankáře Jarsteina s pomocí levé tyče a zaznamenal první gól v sezoně. Ve druhé půli pojistil výhru teprve devatenáctiletý Nelson, který se trefil v lize už posedmé.

Hoffenheim se po třetím vítězství za sebou posunul na poslední pohárové, šesté místo, o které přišel Wolfsburg po sobotní prohře v Lipsku. Hertha zůstala popáté bez bodu za sebou a je jedenáctá.

Frankfurt po šesti výhrách za sebou překvapivě podlehl na svém stadionu Augsburgu 1:3, i přes porážku ale zůstal na čtvrtém místě. Domácí vstoupili do utkání dobře, už ve 14. minutě se trefil po přihrávce Kostiče Paciencia, hosté ale díky dvěma gólům Richtera výsledek do poločasu otočili. Pro jednadvacetiletého záložníka to byly první dva góly v sezoně.

Na začátku druhé půle dostal červenou kartu záložník domácích Fernandes a oslabený Frankfurt dorazil třetím gólem Gregoritsch. Augsburg oplatil Frankfurtu porážku z první poloviny sezony (1:3) a navýšil náskok na sestupové pásmo na sedm bodů.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:

Norimberk - Schalke 1:1 (83. Kubo - 85. Nastasič), Brémy - Freiburg 2:1 (77. Klaassen, 85. Gebre Selassie - 90.+3 Waldschmidt), Hannover - Mönchengladbach 0:1 (53. Raffael), Lipsko - Wolfsburg 2:0 (16. Kampl, 28. Werner), Stuttgart - Leverkusen 0:1 (64. Havertz z pen.), Dortmund - Mohuč 2:1 (17. a 24. Sancho - 83. Quaison), Hoffenheim - Hertha 2:0 (29. Amiri, 76. Nelson), Düsseldorf - Bayern 1:4 (88. Lukebakio - 15. a 41. Coman, 55. Gnabry, 90.+2 Goretzka), Frankfurt - Augsburg 1:3 (14. Paciencia - 31. a 45.+4 Richter, 84. Gregoritsch).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články