Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Brazilští fotbalisté jsou blízko postupu, Argentina se trápí

Recife (Brazílie) - Fotbalisté Brazílie v utkání jihoamerické zóny kvalifikace o mistrovství světa porazili v důležitém souboji Paraguay 2:1 a osamostatnili se v čele tabulky. K jistotě postupu na šampionát tak potřebují jediné vítězství z posledních čtyř zápasů. Naopak rival z Argentiny v duelu s Ekvádorem potvrdil, že se mu v poslední době nedaří, a připsal si třetí kvalifikační porážku z posledních pěti zápasů.

Pro Brazilce byl zápas s Paraguayí nejen soubojem o čelo kvalifikační tabulky, ale také generálkou na Pohár FIFA, který startuje v neděli v Jihoafrické republice a kde Brazilci obhajují prvenství. Vstup do utkání ale neměli dobrý, když se Paraguay nenechala zatlačit a naopak sama udeřila gólem Cabaňase. 

Svěřenci trenéra Dungy se však oklepali a povedenou pasáží okolo poločasové přestávky zápas otočili. Před odchodem do kabin srovnával nejdražší hráč v historii britského fotbalu Robinho a krátce po návratu na hřiště zajistil Kanárkům výhru útočník Nilmar.

Argentině se venku nedaří

Argentina proti Ekvádoru znovu předvedla, že se jí v této kvalifikaci nedaří na hřišti soupeře. Od úvodní výhry ve Venezuele v následných sedmi zápasech venku nevyhrála. Navíc poslední tři zápasy vždy prohrála včetně debaklu 1:6 v Bolívii. V Ekvádoru to bylo o to složitější, že se hrálo na stadionu v Quito, který leží v nadmořské výšce 2850 metrů. Domácí hráči toho využili, když branky Ayovi a Palaciose přišly až v závěru, kdy soupeřovi docházely kvůli nedostatku kyslíku síly. 

Argentinci si tím zkomplikovali boj o účast na MS. Stále jim patří čtvrtá příčka, která jako poslední zajišťuje přímý postup, ale pátý Ekvádor se dotáhl na rozdíl pouhých dvou bodů. Navíc se začíná mluvit o možném odvolání trenéra Diega Maradony. "Nemyslím si, že bychom se kvůli dnešnímu výsledku neměli kvalifikovat na mistrovství. Vím, že když nedáme gól, tak za to zaplatíme, ale nemohu hráčům nic vyčítat. Udělali, co jsem po nich chtěl. Na body to však nestačilo," uvedl Maradona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články