Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Brazilské fotbalisty zklamalo chování vlastních fanoušků

Sao Paulo –  Pískání, bučení a celá řada urážek od vlastních příznivců, a to po celých devadesát minut. Tak vypadal včerejší přátelský zápas domácích Brazilců, kteří na hřišti v Sao Paulu porazili Jihoafrickou republiku hubeným rozdílem 1:0. Hráči byli touto reakcí fanoušků velice zklamaní.

Hulk v zápase Brazílie- JAR
zdroj: Isifa.com

Brazilci díky brance útočníka Hulka ze 74. minuty vyhráli, na stadionu Morumbi ale byli prakticky od počátku v nemilosti. Bučení trvalo téměř celé utkání a chvílemi domácí fanoušci dokonce podporovali potleskem soupeře. 

"Když hrajete doma, očekávali byste podporu, ovšem ničeho takového jsme se bohužel nedočkali. Kdyby fanoušci stáli za námi, všechno by šlo snadněji, ale taková není zdejší mentalita. Musíme to pochopit a dál dělat svou práci," řekl obránce Daniel Alves.

Hráči uznali, že nepředváděli pohlednou technickou hru, ale před domácím mistrovstvím světa prý doufali v podporu. "Pod podobným tlakem od vlastních fanoušků se těžko hraje, ale asi si budeme muset před šampionátem zvyknout, když se hraje také tady," uvedl brankář Diego Alves.

Posměšků se dočkal i talentovaný útočník Neymar, který si vyslechl nejvíc nadávek při střídání krátce před koncem. "Vyhráli jsme, ale stejně na nás bučí. Pro mě to není nic nového. Je smutné, když se něco takového stane, ale myslím si, že moje statistiky hovoří za vše," řekl dvacetiletý střelec.

Fanoušci v Sao Paulu jsou tradičně k národnímu týmu kritičtí, protože má užší vazby k Riu de Janeiru. Nejvíc nenávisti se tentokrát sneslo na kouče Mana Menezese, který si vyslechl bučení a výzvy k odstoupení pokaždé, když vstal z lavičky.

"Samozřejmě trochu bolí, že se to děje. Není to nic nového, budeme se snažit to změnit. Domácí šampionát by se nám hrál o hodně lépe, pokud by fanoušci stáli za námi. Všechno teď není růžové, ale potřebujeme jejich pochopení," řekl padesátiletý kouč.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články