Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Brazílie si proti oslabenému Maďarsku zajistila postup ze skupiny

Auckland - Fotbalisté Brazílie postoupili na mistrovství světa do 20 let na Novém Zélandě do osmifinále, když ve druhém utkání v základní skupině porazili Maďarsko 2:1. Brazilci přitom prohrávali od osmé minuty po chybě brankáře Jeana, už v 16. minutě se ale nechal zbytečně vyloučit maďarský obránce Tamás a Kanárci toho dokázali využít. V 50. minutě vyroval hlavičkou po rohovém kopu kapitán Danilo a v závěru proměnil nařízenou penaltu Andreas Pereira.

Radost fotbalistů Brazílie
zdroj: AP autor: Ross Setford

Fotbalisté Fidži se postarali o velké překvapení, když porazili Honduras hladce 3:0. Ostrovní stát z Oceánie, kde je mnohem populárnějším sportem ragby, dosáhl premiérového vítězství na oficiálním turnaji FIFA. Fidži přitom vyslalo fotbalovou reprezentaci na vůbec první světový šampionát v historii zejména díky tomu, že nejvýše postavený tým Oceánie Nový Zéland světový šampionát dvacítek hostí.

V pondělí sice Fidži na začátek MS utrpělo debakl 1:8 od Německa, ale proti Hondurasu v úvodu nečekaně dominovalo a hned v prvním poločase nastřílelo tři branky. Středoamerické mužstvo se po změně stran zlepšilo, ale "trpaslíka" několikrát zachránila branková konstrukce i výborný gólman Misiwani Nairube. Fidži tak má před nedělním utkáním s Uzbekistánem šanci na senzační postup ze skupiny.

Výsledky mistrovství světa fotbalistů do 20 let:

Skupina E: Nigérie - KLDR 4:0 (0:0), Brazílie - Maďarsko 2:1 (0:1)

Skupina F: Fidži - Honduras 3:0 (3:0), Německo - Uzbekistán 3:0 (1:0)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články