Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Brazílie nebude chybět ve čtvrtfinále Copy Amériky

Córdoba (Argentina) - Fotbalisté Brazílie porazili v posledním utkání základní skupiny B na mistrovství Jižní Ameriky 4:2 Ekvádor a postoupili do čtvrtfinále. O výhru obhájců titulu se postarali útočníci Alexandre Pato a Neymar, kteří dali po dvou gólech. Postup slaví po vzájemné remíze 3:3 také Paraguay s Venezuelou, které se podařilo vyrovnat dvěma góly v posledních dvou minutách. Paraguay se ve čtvrtfinále utká s Brazílií, s níž ve skupině remizovala 2:2, Venezuela narazí na Chile.

Brazílie v duelu s Ekvádorem dvakrát přišla o vedení, když po zásahu Pata v 28. minutě a poté i po trefě Neymara krátce po přestávce pokaždé vyrovnal Felipe Caicedo. Ve druhé půli se ale Ekvádor radoval ze srovnání jen dvě minuty, protože Pato vrátil v 60. minutě Brazílii vedení a v 76. výhru pojistil Neymar.

"Přesně takový zápas jsme potřebovali," řekl po zápase s Ekvádorem Pato. "Pro nás to bylo něco jako finále, museli jsme vyhrát za každou cenu. Podařilo se nám to a postoupili jsme z prvního místa, jak jsme chtěli, a začíná pro nás nový turnaj," dodal útočník AC Milán.

Trenér Brazílie Mano Menezes po utkání vyzdvihl zejména výkon Neymara. "Líbilo se mi, jak hrál. Vracel se i bránil. Věřím mladým hráčům, vím, že pro nás na turnaji můžou hrát ještě lépe," uvedl kouč, jehož tým útočí na třetí titul z šampionátu za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články