Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brazilci vypadli z MS, Nizozemsko zvítězilo 2:1

Port Elizabeth – Brazilská fotbalová reprezentace nepostoupila do boje o medaile na jihoafrickém mistrovství světa. Ačkoli první gól ve čtvrtfinálovém utkání s Nizozemskem dal právě brazilský Robinho, oranžoví však ve druhém poločasu nejprve srovnali díky vlastnímu gólu Felipe Mela a poté, co se trefil Wesley Sneijder, pokořili první tým žebříčku FIFA poměrem 2:1. Nizozemští fotbalisté postoupili do semifinále po dvanácti letech, střetnou se s vítězem utkání Uruguay – Ghana. –  Informace najdete také na internetovém speciálu msfotbal.cz.

Oba týmy nastupovaly do zápasu s velkými nadějemi, oba patřily od počátku k největším favoritům turnaje. Dosud neměly vážnější problém, ačkoli jejich hra byla kritizována pro nezvykle malou útočnost, která v případě Brazílie dokonce vedla k jedné remíze v základní skupině.

Právě Brazílie však do utkání vstoupila lépe. Již v desáté minutě se trefil po Melově přihrávce Robinho. Míč se ocitl v nizozemské síti dokonce již o dvě minuty dříve, Robinho ale na první pokus střílel z ofsajdu. "Oranjes" oslabení o zraněného stopera Mathijsena se pokoušeli o protiútoky, v nichž hrál prim Robben, ale s jeho typickými kličkami z pravé strany si brazilská obrana poradila. I Brazilci měli v první půli další velké šance, Kaká zamířil do horní části branky, ale nepřekonal Stekelenburga. Pozorný brankář potom zlikvidoval i Maiconovu střelu.

Podobně jako v případě prvního gólu i u toho druhého hrál důležitou roli Felipe Melo. Nešťastně díky nedorozumění a srážce s gólmanem dopravil míč do vlastní brány a bylo vyrovnáno.

Brazilští hráči Alves a Kaká se pokusili otočit dvěma nebezpečnými – leč neúspěšnými – střelami skóre na svoji stranu, ale rozhodující gól skončil v jejich síti. V 68. minutě Robbenův rohový kop prodloužil Kuijt a volný Sneijder hlavičkoval do odkryté branky. Nejlepší nizozemský střelec na turnaji vstřelil už třetí gól a potvrzuje svou povedenou sezonu v Interu Milán.

Necelých deset minut poté se potřetí dostal do centra dění Felipe Melo. Šlápl Robbenovi na nohu a dostal červenou kartu. V závěru utkání se sice Brazilci pokoušeli o vyrovnání, ale do výraznějších šancí je soupeř nepustil. Nizozemci tak oplatili Brazílii penaltové vyřazení ze semifinále MS 1998 a získali šanci překonat svůj tehdejší výsledek.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články