Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Brazilci vydřeli výhru v Peru, Argentina uspěla v Bolívii i bez Messiho

Brazilci rozhodli úterní zápas kvalifikace o mistrovství světa 2026 v Peru až v závěru a po Marquinhosově gólu v 90. minutě vede tabulku zóny CONMEBOL o skóre před Argentinou. Úřadující mistři světa i bez Lionela Messiho zvítězili 3:0 v Bolívii, utkání se hrálo tradičně ve vysoké nadmořské výšce přes 3000 metrů v La Pazu.

Brazilec Marquinhos skóruje proti Peru
zdroj: Reuters autor: Sebastian Castaneda

Messi si po duelu s Ekvádorem minulý týden stěžoval na únavu z nabitého programu a trenér Lionel Scaloni jej nezařadil ani mezi náhradníky.

Sedminásobný držitel Zlatého míče se už nezúčastnil pondělního tréninku, proseděl ho na lavičce vedle trenéra a společně sledovali přípravu týmu, který si zvyká na náročné podmínky.

V prvním reprezentačním soutěžním utkání od finále v Kataru Messi minulý týden rozhodl brankou z přímého kopu o výhře Argentiny 1:0 nad Ekvádorem. V La Pazu v minulosti nastoupil proti Bolívii k 11 zápasům, ani jednou se ale neprosadil.

Zatím se šestatřicetiletá hvězda Interu Miami v čele historického pořadí nejlepších střelců jihoamerické kvalifikace dělí o vedení s Luisem Suárezem z Uruguaye, s bývalým spoluhráčem z Barcelony mají bilanci 29 branek.

V Bolívii se postarali o výhru Enzo Fernández a Tagliafico, kteří po Di Maríových asistencích skórovali před přestávkou, a ve druhém poločase González. Domácí hráli od 39. mintě bez vyloučeného Roberta Fernándeze.

Kvalifikace MS 2026 ve fotbale – zóna CONMEBOL:

Bolívie – Argentina 0:3 (0:2)
Branky: 31. Fernández, 42. Tagliafico, 83. González. ČK: 39. Fernandez (Bolívie).

Ekvádor – Uruguay 2:1 (1:1)
Branky: 45.+5 a 61. Torres - 38. Canobbio.

Venezuela – Paraguay 1:0 (0:0)
Branka: 90.+3 Rondón z pen.

Chile – Kolumbie 0:0

Peru – Brazílie 0:1 (0:0)
Branka: 90. Marquinhos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články