Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Brazilci si zatrénovali v Edenu. Kouzla s míčem doprovodili podpisy a fotkami s fanoušky

Úsměvy, fantastické technické triky s míčem, ale také focení s fanoušky a podpisy. Fotbalisté Brazílie se poprvé předvedli českým fanouškům, když si na stadionu v Edenu premiérově zatrénovali. Na stadionu pražské Slavie se "Kanárci" zdrželi hodinu a čtvrt. V úterním přípravném souboji proti české reprezentaci se budou snažit odčinit překvapivou sobotní remízu v přípravě 1:1 s Panamou. Zápas můžete sledovat živě na ČT sport i na ctsport.cz v úterý od 20:05 hodin.

Trenénik brazilské reprezentace v Praze
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Brazilci začali na trávník přicházet úderem páté. Zhruba deset hráčů uprostřed hřiště vytvořilo kruh a přihrávalo si mezi sebou, zatímco trio brankářů se rozcvičovalo odděleně. Po pěti minutách začali Brazilci se strečinkem a poté si navlékli "rozlišováky", rozdělili se do dvou skupin a dvacet minut hráli bago.

Po čtyřiceti minutách vytvořili hráči dva týmy a střetli se v minizápase. Na čerstvě položeném trávníku, který Slavia nechala vyměnit po vítězství nad Sevillou v osmifinále Evropské ligy a na němž se zatím představily pouze slávistky ve čtvrtfinálovém duelu Ligy mistryň proti Bayernu Mnichov, se Brazilci prezentovali technickými finesami a dokonalou fotbalovou technikou.

Stranou zůstal s jedním z trenérů gólman Ederson z Manchesteru City, který předvedl několik bravurních zákroků. Po konci tréninku se ještě hráči podepisovali a fotili s fanoušky, mezi kterými nechyběly děti.

Je nám líto, video expirovalo.
Brazílie má za sebou první trénink v Edenu. Češi se na ně pečlivě připravují

Návštěva Brazilců v české metropoli je historickou událostí. Předtím se v Praze představili pouze v dubnu 1956, kdy na Strahově uhráli s československým týmem bezbrankovou remízu. Samostatná česká reprezentace se s "Kanárky" střetla jen v roce 1997 na Poháru FIFA v Rijádu, kde v semifinále podlehla favoritovi 0:2.

Jihoameričané se budou muset obejít bez zraněné hvězdy Paris Saint-Germain Neymara. Podle reprezentačního stopera Ondřeje Čelůstky je místo něho největší ofenzivní hvězdou týmu Firmino, na klubové úrovni opora Liverpoolu. Sedmadvacetiletý útočník nasázel v sezoně ve 30 zápasech Premier League 11 branek. Naopak do formy se chce dostat jeho bývalý spoluhráč z Liverpoolu Coutinho, jemuž se v ročníku v dresu Barcelony nedaří podle očekávání.

Brazilci jsou s pěti tituly ze světových šampionátů historicky nejúspěšnější reprezentací, jejich poslední prvenství se zrodilo v roce 2002. Od té doby se jim čtyřikrát po sobě nepovedlo dosáhnout na medaili. Na loňském mistrovství světa v Rusku prohráli ve čtvrtfinále 1:2 s Belgií. Poté vyhráli v šesti přípravných duelech po sobě, aniž inkasovali, porazit dokázali i Argentinu a Uruguay. Vítěznou sérii přerušila až remíza se 76. týmem žebříčku FIFA Panamou.

V pondělí čeká "Kanárky", kteří jsou ubytovaní v luxusním hotelu Mandarin Oriental na Malé Straně, další trénink a tisková konference. Utkání začne o den později v Edenu ve 20:45. Součástí zápasu je i výstava, která je umístěna přímo na stadionu ve slávistickém muzeu a potrvá do 31. března.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články