Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brazilci nedokázali na šampionátu vstřelit Venezuele gól

La Plata (Argentina) – Na fotbalovém mistrovství Jižní Ameriky ztratil body další favorit. Po sobotním zaváhání domácí Argentiny dnes na úvod skupiny B remizovali také Brazilci – tentokrát s Venezuelou 0:0. Soupeř pětinásobných mistrů světa, který se jako jediný člen jihoamerické fotbalové asociace CONMEBOL ještě nikdy na světový šampionát neprobojoval, slaví výsledek jako velký úspěch a důkaz vzestupu reprezentačního týmu. Také druhý zápas skupiny mezi Ekvádorem a Paraguayí skončil bez branek.

"Je to špatný výsledek. Ve fotbale už neexistují překvapení. Náš útok byl především v druhé půli nedostatečný. Ani jednou jsme nedokázali být dost rychlí, hráli jsme příliš do šířky," uvedl brazilský trenér Mano Menezes, podle nějž byli jeho svěřenci předvídatelní.

"Kanárci", kteří na Copě América usilují o mistrovský hattrick, si v La Platě nedokázali s venezuelskou defenzivou poradit. Neprosadili se Robinho, Pato, který trefil jen břevno, ani devatenáctiletý talent Neymar, za něhož evropské velkokluby nabízejí až miliardu korun. "Nedokázali jsme pořádně zakončit a promrhali jsme spoustu velkých šancí. V příštím zápase se budeme muset zlepšit a vyhrát," poznamenal mladík.

Venezuela věří v postup

Také Venezuelci občas dokázali nebezpečně zaútočit, ale ani jejich střelecké pokusy ke gólu nevedly. Největší podíl na výsledku hráči připisovali brankáři Rennymu Vegovi. "Je to důležitý úspěch. Hráli jsme dobrý fotbal a jsme přesvědčení, že můžeme dokázat další velké věci," prohlásil záložník Franklin Lucena.

Fotbalisty za výkon proti jednomu z favoritů turnaje pochválil i kouč César Farías. "Byly chvíle, kdy naši hráči ukázali charakter a šli si dokonce pro tři body. Po tomhle výsledku věřím, že se probojujeme do další fáze turnaje," uvedl.

Turnaj je téměř bezbrankový

Ani v druhém utkání skupiny B mezi Ekvádorem a Paraguayí se fanoušci branky nedočkali. Na turnaji, který hráčům znesnadňuje mrazivé počasí v pořadatelské Argentině, tak zatím padly ve čtyřech utkáních pouze tři góly. Ze tří základních skupin si postup do čtvrtfinále zajistí vždy nejlepší dvojice a dvě mužstva s nejlepší bilancí na třetích místech.

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky - skupina B

Brazílie - Venezuela 0:0

Paraguay - Ekvádor 0:0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články