Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brankář Ticháček je po operaci. Že se na podzim do branky vrátí, nevěří

Plzeň - Gólman plzeňských fotbalistů Martin Ticháček se podrobil operaci ramena, které si poranil v nedělním ligovém duelu proti Slovácku. Podle lékařů bude vedoucímu týmu tabulky chybět přibližně dva měsíce. Do branky se podle svých slov na podzim už zřejmě nedostane. Ticháček se zranil v polovině druhého poločasu, kdy se srazil s protihráčem. Už krátce po střetu věděl, že je zle.

"Zarazil mi klíční kost dolů. Nemohl jsem už zvednout ruku a věděl jsem, že je něco špatného. A ono mi to jakoby prasklo," prohlásil Ticháček.

Hned po zápase se Ticháček podrobil vyšetření a v pondělí dopoledne podstoupil v plzeňské nemocnici operaci. Podle lékaře Petra Nepraše by mohl osmadvacetiletý gólman v nejbližších dnech začít s rehabilitací. "Do osmi týdnů to je do zápasu, takže si myslím, že celý podzim mi asi skončil," uvedl zklamaně Ticháček.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Martina Ticháčka

Pro brankáře je zranění o to smolnější, že teprve před týdnem v utkání proti Hradci Králové nahradil mezi tyčemi Krbečka. Ten začal sezonu jako jednička, ale po několika chybách ho kouč Pavel Vrba posadil na lavičku. Nyní se do branky vrátí.

Místo Ticháčka přijde na hostování brankář Pavlík

Vedoucí tým prvoligové tabulky získal z druholigového Kladna na půlroční hostování s opcí zkušeného brankáře Romana Pavlíka. Pavlík vytvoří ve Viktorii dvojici s Lukášem Krbečkem. "S ohledem na nedělní zranění jedničky Ticháčka jsme museli operativně řešit náhradu na tento post. Nabízelo se několik alternativ a po dohodě s trenérem Vrbou jsme oslovili zkušeného Romana Pavlíka," uvedl na plzeňském webu plzeňský mluvčí Aleš Pangrác.

Čtyřiatřicetiletý Pavlík připustil, že s návratem do nejvyšší soutěže po květnovém sestupu Kladna do druhé ligy už příliš nepočítal. "Už jsem ani nedoufal, že by mohla prvoligová nabídka přijít. Urodilo se to ze dne na den a jsem pochopitelně moc rád," řekl Pavlík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články