Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Brankář Navas bude hostovat v Nottinghamu, Bellerín přestoupil z Barcelony do Sportingu

Nottingham posílil brankář Keylor Navas. Trojnásobný vítěz Ligy mistrů bude v třináctém celku anglické ligy do konce sezony hostovat z Paris St. Germain. Héctor Bellerín přestoupil z Barcelony do Sportingu Lisabon. Obránce Matt Doherty si zahraje za Atlético Madrid. Čtvrtému týmu španělské ligy se upsal do konce sezony poté, co se dohodl na ukončení smlouvy s Tottenhamem. Spurs obratem získali Pedra Porra ze Sportingu Lisabon. Do klubu přišel do konce sezony hostovat.

Nottingham v úterý před uzávěrkou přestupů přivedl také anglického záložníka Jonjo Shelveyho z Newcastlu a brazilského obránce Felipeho z Atlética Madrid. Oba do klubu přišli na přestup.

Šestatřicetiletý Kostaričan Navas působí v Paris St. Germain od roku 2019 a s klubem získal dva tituly. Před tím nastupoval pět let za Real, kterému pomohl ke třem triumfům v Lize mistrů a jednomu titulu.

V dresu "bílého baletu" byl Navas v sezoně 2017/18 nejlepším brankářem Ligy mistrů. Na kontě má také 110 startů za kostarickou reprezentaci, se kterou si zahrál na třech světových šampionátech.

Bellerín opustil Barcelonu po pouhých pěti měsících. Před tím čtyřnásobný reprezentant strávil jedenáct let v Arsenalu a za sebou má také hostování ve Watfordu a Betisu Sevilla.

Sportingu se Bellerín, který v probíhajícím ročníku za Barcelonu odehrál pouhých sedm soutěžních zápasů, upsal do konce sezony.

Jednatřicetiletý Doherty působil v Tottenhamu od srpna 2020 a za londýnský celek odehrál 71 zápasů a dal tři branky. Před tím byl deset let hráčem Wolverhamptonu a nastupoval také za Hibernian a Bury.

Pro Atlético je Doherty druhou zimní posilou. Před ním madridský celek přivedl z Barcelony nizozemského záložníka Memphise Depaye, za kterého zaplatil tři miliony eur (asi 71 milionů korun).

Spurs za Porra zaplatí kolem miliardy

Detaily transferu nebyly zveřejněny, ale podle britských médií Tottenham v létě za Porra zaplatí 40 milionů liber (asi jedna miliarda korun). Pro klub jde o druhou lednovou posilu po příchodu Arnauta Danjumy na hostování z Villarrealu.

Porra čeká druhé anglické angažmá. V roce 2020 podepsal smlouvu s Manchesterem City, ale nikdy si za něj nezahrál. Obratem zamířil na hostování do Valladolidu a poté do Sportingu, kam loni přestoupil.

V probíhající sezoně Porro za Sporting odehrál 26 zápasů s bilancí tří branek a 11 asistencí. Celkem má na kontě za lisabonský klub 98 startů, v nichž zaznamenal 12 gólů a 20 přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články