Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Brankář Marek Čech odchází z Ruska do Plzně

Plzeň - Fotbalový brankář Marek Čech se stal novou posilou mistrovské Plzně. Dnes s klubem podepsal roční smlouvu. Oznámil to Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje. Pětatřicetiletý Čech do Plzně přichází poté, co zkrachovalo druholigové ruské Soči, jeho předchozí zaměstnavatel. Poprvé by mohl nový hráč Viktorky zasáhnout už v dnešním zápase s Teplicemi. Lídr minulého ročníku se letos trápí a během dvou zápasů zatím nezískal ani jeden bod.

Čech do západočeského klubu míří jako volný hráč zdarma a také náhrada za zraněnou brankářskou jedničku Romana Pavlíka, který si před dvěma týdny v utkání 3. předkola Ligy mistrů pochroumal koleno a ještě několik týdnů bude mimo hru. Čech by už mohl naskočit do dnešní ligové předehrávky s Teplicemi, v úterý zase Plzeň čeká úvodní duel 4. předkola Ligy mistrů na půdě FC Kodaň.

V české lize se zkušený brankář objeví po necelých pěti letech. Naposledy působil v Liberci, kde v roce 2006 získal i titul. Pak Čech pokračoval v kariéře na ruských štacích ve Vladivostoku, Lokomotivu Moskva a naposledy Soči, kde ale musel stejně jako útočník Michal Papadopulos skončit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články