Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brankář Drobný v 39 letech mění dres. Bude hrát za Düsseldorf

Z Brém do Düsseldorfu se vydal bývalý reprezentační brankář Jaroslav Drobný. Devětatřicetiletý fotbalista rovnou nastoupil do přípravného utkání proti Herthě Berlín, za kterou v minulosti také chytal. Se čtrnáctým celkem Bundesligy podepsal Drobný smlouvu do konce sezony.

Brankář Brém Jaroslav Drobný fauluje unikajícího Marca Reuse z Dortmundu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Právě trenér Düsseldorfu Friedhelm Funkel, s kterým se Drobný potkal v berlínském klubu, přivedl českého brankáře do Fortuny. "Urodilo se to poměrně rychle, ale měl jsem jasno. Znám trenéra, se kterým jsme spolu působili už v Hertě. Vím, proč přicházím a jakou roli bych měl plnit. A ta mě láká," uvedl Drobný.

"Düsseldorf potřeboval okamžitě vyztužit brankářskou pozici. Mám něco odchytáno, kolena se mi nerozklepou. Nebavili jsme se o pozici gólmana jedna nebo dvě. Takto spolupráce nastavena není. Přicházím s tím, že mohu okamžitě v případě potřeby naskočit. A zároveň pomoci týmu, jakkoliv to jen bude v mých silách," přidal.

Drobný podepsal smlouvu do konce sezony a dál se zatím nedívá. "Teď se soustředím pouze na tento rok. Člověk míní a fotbal mění. Kdo by ještě pár dní zpátky byť jen přemýšlel o tom, že bych ještě měnil adresu. A je to tady," prohlásil. "Uvědomuji si, ze čas ubíhá. Na druhou stranu - nemám proč se k tomu upínat. Nakonec nikdy nerozhoduje datum narození, ale to, co umíte, jak jste vnitřně nastaven," dodal.

Drobný v Brémách strávil dva roky, a i když byl až čtvrtým brankářem, měl důležitou roli v kabině a pomáhal české jedničce Werderu Jiřímu Pavlenkovi. Předtím působil šest let v Hamburku a tři roky v Hertě. Za sebou má bývalý hráč Českých Budějovic také angažmá v Bochumi, Ipswichi, Haagu, Fulhamu a Panionisu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články