Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Brankář Drobisz k úplatkářské kauze: Jsem nevinen

Praha - Fotbalová kauza údajného úplatku, který měli loni předat hráči Olomouce fotbalistům týmu Bohemians Praha, má další vývoj. Dnes se k případu poprvé vyjádřil její hlavní aktér, olomoucký brankář Petr Drobisz. Právě ten měl předat hráčům Bohemians Praha po vyhraném zápase úplatek tři sta tisíc korun. Vše ale popírá. "Cítím se nevinen a v tuto chvíli odmítám cokoliv jiného komentovat," říká Drobisz.

Jaké důkazy proti jeho tvrzení má klub Bohemians Praha? Pouze notářsky ověřené výpovědi čtyř hráčů a tři sta tisíc korun uložených v advokátní kanceláři. "Kdybych teď šel k notáři a vymyslel si prakticky cokoliv a prohlásil to, tak on o tom sepíše zápis," tvrdí Petr Konečný, Drobiszův právní zástupce.

Podle místopředsedy představenstva Sigmy Olomouc Josefa Lébra může být za kauzou hned několik důvodů. "Dali jsme Bohemians do arbitráže, protože nám dluží peníze. Pan Kubíček je předsedou legislativní rady, která dělala v případu Bohemians nějaký právní rozbor, jenž pro Střížkov nevyzněl pozitivně," vysvětluje.

Je nám líto, video expirovalo.
Úplatkářská kauza má další vývoj

Sportovní ředitel Olomouce Jiří Kubíček navíc dodává, že klub měl vykradenou kancelář. "Nějaký neznámý poberta z mého počítače vytuneloval kompletní obsah a hlavně navštívil kancelář ekonoma, z ní vylomil skříňku a pobral nějaké tiskoviny a obálky. Je to velmi závažné," upozorňuje Kubíček.

Případ údajného uplácení už řeší policie a bude ho projednávat i vedení Českomoravského fotbalového svazu. "Ivan Hašek do médií deklaroval, že pokud by se něco takového prokázalo, bude prosazovat co nejpřísnější tresty," říká ředitel komunikace ČMFS Petr Svěcený.

Hráči Bohemians Praha
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články