Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Brankář Buchta: Od hracích automatů až do Ligy mistrů

Galati - Cestu Plzně do Ligy mistrů sleduje v podstatě celá česká fotbalová veřejnost. Po čtyřech letech je tuzemský celek v nejprestižnější evropské klubové soutěži. Západočeská metropole však není jediným zástupcem české fotbalové školy. Brankář Miloš Buchta, svitavský rodák, hrál v mládežnických kategoriích za Olomouc. V české nejvyšší soutěži nikdy nenastoupil, zato působil na Slovensku. A nyní si zahraje Ligu mistrů - bude střežit branku rumunského mistra Otelul Galati.

Hostinec s automaty
zdroj: isifa/LN

Je to zajímavý příběh. Mladý brankář se začal prosazovat ve slovenské lize. Chytal za Trenčín, posléze zakotvil v Prešově. A toto angažmá se mu málem stalo osudným, propadl zde herním automatům. "Zašel jsem si zahrát jednou, pak podruhé a už jsem v tom byl namočený. Sezení při automatech přibývalo a dluhy narůstaly," popisoval problémy před dvěma lety slovenskému deníku Šport.

Buchta začal v utkáních chybovat a problémy narůstaly. Závislost na automatech ovlivňovala jeho sportovní výkony, brankář opakovaně porušoval životosprávu. Ze dna se dostal paradoxně až po smrti otce. Sám se vykoupil ze smlouvy s Prešovem, sehnal si angažmá v rumunském FC Gaz Metan Medias. A zde odstartovala jeho cesta až do Ligy mistrů.

Svitavský rodák automaty zcela zavrhnul a jeho situace se začala rapidně zlepšovat. Postupně se dostával z dluhů a dařilo se mu i na fotbalových hřištích. Letos odešel k loňskému mistrovi rumunské ligy Otelul Galati, kam přišel na roční hostování z klubu Gaz Metan Medias. Bude zajímavé sledovat, kam až se jeho celek probojuje. Ve skupině jej čeká FC Basilej, Benfica Lisabon a anglický velkoklub Manchester United.

Zdroj
Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články