Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Brankář Boruc opustil polskou reprezentaci

Varšava - Trenér polské fotbalové reprezentace Leo Beenhakker ke středečnímu zápasu kvalifikace mistrovství světa se San Marinem nakonec nenominoval dosavadní brankářskou jedničku Artura Boruce. Reagoval tak na jeho nepovedený výkon v sobotním zápase v Severním Irsku, kde se gólman výrazně podepsal pod dva inkasované góly při prohře 2:3. Boruc polskou reprezentaci opustil. Informoval o tom polský tisk.

Devětadvacetiletý brankář Celtiku Glasgow v Severním Irsku nejprve zavinil úvodní gól, když nedosáhl na centrovaný míč a domácí útočník Fenney skóroval do prázdné branky. Po hodině hry pak Boruc svůj nepovedený výkon korunoval při vítězném gólu Severního Irska. Stoper Źewlakow mu poslal z 35 metrů malou domů, jenže Borucovi při pokusu o odkop přeskočil míč nohu a skončil v bráně.

"Mluvil jsem s ním o tom a došli jsme k závěru, že bude lepší, když se vrátí do Glasgowa," dodal trenér národního mužstva s tím, že jako náhradu povolá gólmana Polonie Varšava Sebastiana Przyrowského. Proti San Marinu ale dostane šanci jeden z dvojice náhradníků - Lukasz Fabiański nebo Lukasz Zaluska.

Ten by údajně měl Boruce nahradit i v Celtiku. Boruc totiž i přes výrazné chyby v poslední době nemá nouzi o nabídky. Největší zájem projevil anglický Newcastle, který chce Boruce v létě získat za čtyři miliony liber. Jelikož Celtic se již dohodl s Dundee United na Zaluskově příchodu, neměl by Borucovi v odchodu bránit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články