Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Brankář Bolek má namířeno na hostování do Newcastlu

Praha - Český fotbal by mohl mít v anglické lize dalšího zástupce. Brankář Petr Bolek ze slovenské Senice má namířeno na hostování do Newcastlu. Oba kluby jsou domluveny a ostravský rodák již odcestoval do Anglie, kde podstoupí testy, po nichž se ve slavném celku definitivně rozhodnou o jeho angažování. Sedmadvacetiletý Bolek, který v české lize neodchytal ani minutu, v minulé sezoně držel 797 minut čisté konto a měl velký podíl na druhém místu Senice ve slovenské lize. Následně byl vyhlášen nejlepším brankářem soutěže.

Fotbal
zdroj: Getty Images Sport autor: Clive Brunskill

Přes léto měl několik nabídek na přestup. Například ze Slovanu Bratislava nebo třetiligového anglického Leytonu Orient. "Dostali jsme několik konkrétních nabídek. Zájemci byli z ostrovů, ale také z ruské nejvyšší soutěže. Pak se přihlásil Newcastle a předběžně jsme se dohodli na hostování s opcí," uvedl prezident Senice Viktor Blažek.

Bolek by byl letos sedmým Čechem na soupiskách anglických celků po Petru Čechovi (Chelsea), Tomáši Rosickém (Arsenal), Marcelu Gecovovi, Zdeňku Grygerovi (oba Fulham), Radku Černém (QPR) a Romanu Bednářovi (West Bromwich).

Bolek odcestoval do Newcastlu hned po sobotním utkání se Zlatými Moravci, v němž znovu neinkasoval. "Petr absolvuje několik tréninků a lékařskou prohlídku. Poté se trenér Alan Pardew rozhodne, zda s ním podepíše smlouvu," řekl sportovní ředitel Senice Dušan Vrťo. "Těším se. Chci zabojovat o tuto velkou šanci," dodal Bolek. 

Newcastle je čtyřnásobným anglickým mistrem a šestkrát vyhrál Anglický pohár. Jeho dres už oblékal jiný český brankář Pavel Srníček. Aktuálně má k dispozici brankářkou trojici Steven Harper, Tim Krul a Ole Soderberg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články