Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Brankář Baránek se vrací do Baníku Ostrava

Ostrava - Zkušený brankář Vít Baránek je překvapivou posilou Baníku Ostrava. Čtyřiatřicetiletý matador se dnes domluvil na přestupu ze Zlína, který sestoupil do druhé ligy, a měl by krýt záda pravděpodobné jedničce Antonínu Bučkovi. V Baníku by měl podepsat pětiletou smlouvu, která z něj zároveň udělá i trenéra gólmanů. "Kluby se dohodly na přestupu a Víťa Baránek je připraven podepsat pětiletý kontrakt, který jej postaví do pozice hrajícího trenéra brankářů," oznámil na klubových stránkách generální manažer Baníku Verner Lička.

Podobný model, v němž je zkušená brankářská trojka zároveň asistentem trenéra, před časem zavedli i v Teplicích, kde sázejí na Libora Macháčka.

Baránek strávil v Baníku celá devadesátá léta, v roce 2001 se ale vydal na pouť, která ho přes Opavu a Košice dovedla až do Zlína. S ním letos po šesti letech zažil sestup a rozhodl se vrátit domů. Odchovanec Dolního Benešova v nejvyšší soutěži odchytal 240 zápasů a i letos byl ve Zlíně suverénní jedničkou.

"Víťa nám sedí charakterově a i stále po výkonnostní stránce. Navíc je to člověk z našeho regionu, který má s Baníkem mnoho společného," dodal Lička. Boj o post jedničky zřejmě svede s Bučkem další posila, Polák Dawid Pietrzkiewicz, Baránkovo místo bude až za nimi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články