Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brabec stojí za Jarolímem: Měli bychom si uvědomit, že éra Nedvědů je pryč

Alibismus po historickém debaklu nehledal a zhodnotil možnosti národního týmu tak, že současná generace na víc nemá. Obránce Jakub Brabec se zároveň po porážce 1:5 v přípravném utkání v Rusku postavil za trenéra Karla Jarolíma a dodal, že zkušený kouč za sérii neúspěchů z poslední doby nemůže. 

Jakub Brabec
zdroj: ČTK autor: Josef Omelka

"Jestli máme chuť se prát za trenéra? Myslím, že určitě. Všichni sem jezdíme, abychom reprezentovali jak kouče, tak národní tým. Jestliže se budeme bavit o třech gólech Ruska, které dostaneme po individuálních chybách, tak je těžko můžete hodit na trenéra. Tam bych příčinu neviděl," řekl Brabec.

"Nehrajeme dobře, není to ideální, ale musím říct, že jsme se všichni snažili vymáčknout maximum. Všichni bojovali. Když se vrátím k zápasu s Ukrajinou (1:2), o to víc nás sráží, že jsme dostali v nastavení gól na 1:2. O to hůř se z toho zvedáme," připomněl Brabec čtvrteční domácí prohru v úvodním utkání Ligy národů.

Reprezentace prohrála čtyři z letošních šesti duelů. Podle Brabce prostě národní tým v současnosti na evropskou elitu nemá.

"Už bychom si měli uvědomit, že éra Kollerů a Nedvědů je asi pryč. Oni by hráli v Lize národů ve skupině A, my těžce bojujeme o to, abychom byli ve skupině B. Je mi to hrozně líto, protože jsem součástí kádru a určitě bych si přál být lepší hráč. Ale když člověk vidí individuální kvalitu, musíme si přiznat, že jsou na tom líp. Nechci říct, že výsledek je odraz reality, beru ho jako trošku krutý. Ale herní projev třeba ano," mínil Brabec.

"Jsou prostě lepší, není se za co schovávat. To je prostě realita. Nevím, jestli jsou nějaké jiné způsoby, jak to z nás dostat. Asi, bohužel, není kam sáhnout. Věřím, že se na dalším srazu pokusíme zvednout," dodal stoper tureckého Rizesporu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články