Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brabec má cestu do Sparty otevřenou, výjimku od FIFA dostane

Praha - Fotbalová Sparta začala oficiálně vyjednávat o přestupu stopera Ericha Brabce z Ankary. Sparta nemohla o přestupu jednat, dokud fotbalista prostřednictvím svých manažerů neměl kladnou odpověď od příslušné komise FIFA na žádost o výjimku k přestupu. Podle platných norem totiž nesmí žádný hráč v jednom ročníku nastoupit za tři různé kluby, což by byl Brabcův případ. Bývalý slávistický kapitán podle neoficiálních informací od FIFA tuto výjimku dostane. Fotbalista získal svolení vyjednávat o přestupu i od tureckého zaměstnavatele.

"Máme neoficiální informace, že žádost o výjimku byla vyslyšena. Každopádně Erich už dostal v Turecku svolení k tomu, aby začal se Spartou jednat o přestupu. K jednání mezi kluby by mělo dojít následně," řekl hráčův agent Pavel Zíka. "Máme obdobné informace, začali jsme jednat o Brabcově příchodu. Zatím ale ještě nelze odhadnout, jak se všechno bude vyvíjet," řekl sparťanský personální ředitel Jakub Otava.

Sparta bude pravděpodobně požadovat, aby Brabec odjel s týmem už na herní soustředění ve Španělsku, na které odletí sparťané za týden. Pokud k přestupu dojde, podaří se Letenským nahradit nedávný odchod Romana Hubníka do Herthy Berlín.

Brabec v létě přestoupil do Ankarasporu, jenže posléze došlo k jeho přesunu do Ankaragücü, který koupil stejný majitel, zatímco původní klub byl vyřazen ze soutěže. V novém Brabcově působišti došlo ale ke změnám na postu trenéra i v kádru, a tak se začalo spekulovat o jeho odchodu. Největší zájem projevila právě Sparta, která nabízela zkušenému stoperovi smlouvu už v době, kdy měl končit ve Slavii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články