Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Brabec končí ve Slavii. Kvůli nové koncepci

Praha - Kapitán fotbalistů mistrovské Slavie Erich Brabec v týmu končí. Vedení klubu se s ním dohodlo na ukončení spolupráce, přestože dvaatřicetiletý hráč v lednu prodloužil smlouvu až do roku 2012. Tým z pražského Edenu totiž připravuje do nadcházející sezony novou koncepci, do které Brabec nezapadá. Na stoperovi je přitom postavena celá reklamní kampaň "Poslechni svého kapitána" k podpoře prodeje slávistických permanentek.

"Erich bude navždy spojován s nejúspěšnějším obdobím novodobé historie Slavie, byl nedílnou součástí týmu, který vybojoval Ligu mistrů a dovedl jako kapitán Slavii ke dvěma mistrovským titulům, za to mu patří velké poděkování," uvedl generální ředitel Slavie Petr Doležal na internetových stránkách klubu.

O odchodu Brabce se v médiích spekulovalo již několik dní. Slávistický kouč Karel Jarolím se měl zkušeného zadáka zbavit kvůli nepřesvědčivým výkonům během jara.

Brabcův nucený odchod z týmu překvapil i spoluhráče. "Byl jsem z toho hodně překvapený, protože tohle nečekal asi vůbec nikdo," řekl Brabcův kolega z obrany David Hubáček. Slavia mění před blížící se kvalifikací Ligy mistrů svůj tým, přijít má ještě šest nových hráčů. "Chovám jak k obchodnímu, tak ke sportovnímu managementu Slavie Praha velký respekt, ale mám pocit, že tady se pouští do poměrně velkého dobrodružství," říká fotbalový expert Pavel Karoch.

Erich Brabec přišel do Slavie v létě 2007. Po odchodu Stanislava Vlčka do Anderlechtu se stal kapitánem, odehrál 53 ligových zápasů, nastupoval i v Lize mistrů a v Poháru UEFA. V závěru minulé sezony dostal také od kouče Františka Straky pozvánku do reprezentace, a v Jablonci nad Nisou tak nastoupil v přátelském utkání proti Maltě.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články