Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brabec: Hrát proti Spartě? Pro mě pikantní a speciální

Jakub Brabec může už brzy poprvé nastoupit proti pražské Spartě. Plzeňský obránce se na svůj možný start proti klubu, v němž fotbalově začínal, těší. Podle Brabce doma Plzeň prokáže svou kvalitu.

Jakub Brabec
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Brabec z mateřského letenského klubu v roce 2016 přestoupil do Genku. V belgickém celku ale postupně ztratil místo v sestavě a zamířil na hostování do tureckého Rizesporu. Na jaro si čtrnáctinásobného reprezentanta vypůjčila Plzeň, která má i opci na přestup. Mnoho sparťanských fanoušků Brabcův přesun k západočeskému rivalovi odsoudilo.

"Pro mě je určitě pikantní hrát proti Spartě, ještě jsem proti nim nehrál. Takže já se určitě těším. Bude to hezký zápas jak pro diváky, tak speciálně pro mě," řekl Brabec, který očekává náročné utkání. "Myslím, že potvrzují kvalitu hodně doma, venku se jim až tolik nedaří, i když po té změně trenéra zvládli těžké utkání v Opavě, tam jsme si to také sami zkusili. Určitě to nebude nic jednoduchého," konstatoval.

Může Plzeň ještě ohrozit Slavii? Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Velkou sílu Sparty vidí v ofenzivě. "Nevím, jestli tam bude mladý Drchal nebo Tetteh. Oba mají svou kvalitu, i ta jejich křídla jsou zajímavá. Ale i my máme svou kvalitu a musíme se připravit tak, abychom ten zápas zvládli," uvedl. Úřadující mistři jsou v těžké pozici, protože na lídra z Edenu v tabulce ztrácejí už pět bodů. 

"Musíme bojovat až do posledního zápasu. Určitě by bylo hodně smutné, kdyby Slavia neuhrála třeba dva zápasy a my si to prohráli v jiných zápasech. Musíme do posledního kola věřit a i tak si potvrdit, že jsme druzí před Spartou a dát to najevo ve středu," upozornil Brabec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články