Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brabec: Byla by to noční můra, kdyby Plzeň slavila titul na Letné

Praha - Stoper Jakub Brabec je rád, že fotbalisté Sparty vydřenou středeční výhrou 2:1 na Dukle odvrátili možnost, že by na jejich stadionu v nedělním duelu 26. ligového kola mohl vedoucí tým tabulky Plzeň v případě výhry s předstihem oslavit titul. Věří, že obrat ve skóre na Julisce Letenské do šlágru jara proti Viktorii nabudí.

Jakub Brabec (vlevo) v utkání s Duklou
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Kdyby Plzeň slavila na Letné titul, to by byla naše noční můra. Je dobře, že jsme to zažehnali. Tak jako tak chceme prostě Plzeň porazit o víkendu," řekl Brabec. Sparta ještě v 87. minutě na Julisce prohrávala, ale poté dokázala otočit stav. "Je pravda, že té víry už moc nezbývalo. Přestal jsem věřit už dřív, protože se nám tentokrát moc nedařilo a bylo vidět, že nemáme moc sil. Asi to na nás všechno dolehlo a o to je důležitější, že i z takového zápasu si vezeme tři body," uvedl nedávný reprezentační nováček.

Jeho celek stáhl ztrátu na Plzeň pět kol před koncem na osm bodů a ještě úplně nevzdává boj o titul. "Je to těžké, Plzeň má pořád velký náskok. Samozřejmě jsme ho teď trochu stáhli, o víkendu ho můžeme stáhnout znovu a stát se může cokoliv. Technicky (zisk titulu) to ještě jde, tak uvidíme, jak to dopadne," konstatoval Brabec.

Zápas na Dukle rozhodla sporná penalta v nastavení po vyloučení domácího brankáře Filipa Rady za faul v nepřerušené hře na Davida Lafatu. Sparťanský útočník se ale nejprve zřejmě dopustil nedovoleného zákroku na gólmana Dukly a celému souboji předcházelo ještě několik sporných momentů.

"Takový závěr jsem nezažil. Lafi tam vytvořil tlak do gólmana, pak přepadl a pak už jsem viděl jen to, jak Radič udeřil rukou Lafiho. Proto se takhle rozhodčí asi rozhodl," popsal Brabec. Nedovedl posoudit, zda předtím Lafata fauloval. "To nevím, to je na posouzení rozhodčího. Samozřejmě každý chce získat balon, tlak tam byl," doplnil Brabec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články