Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bouřlivé oslavy tureckého titulu odneslo i Sivokovo ucho

Praha - Zážitek, na který do smrti nezapomene, má za sebou český fotbalista Tomáš Sivok. Pětadvacetiletý obránce si s Besiktasem Istanbul vychutnal nezapomenutelné oslavy tureckého titulu, během nichž mu rozradostnění fanoušci dokonce natrhli ucho. Po dnešním příletu do Čech přiznal, že prožívá zřejmě nejlepší chvíle kariéry. Nynější triumf vyšperkovaný ještě ziskem národního poháru staví výš než tři mistrovské trofeje, které si připsal v barvách pražské Sparty.

Tomáš Sivok
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Se Spartou jsem nezískal double, pouze takový půl double, protože jsem na Letné nedohrál sezonu, takže do toho počítám spíš jen tu ligu. Tenhle turecký titul řadím nejvýš, je to životní zážitek," řekl Sivok, vedle něhož se raduje z trofeje i další Čech, Tomáš Zápotočný.

Mistrovské koruny s Besiktasem si mimořádně cení. "Konkurence je v Turecku velikánská, nejenom ty neznámější týmy. Cpou se tu do toho veliké peníze, prvních dvanáct třináct týmů je velmi kvalitních. Besiktas získal double jen jednou v historii, teď se nám to povedlo podruhé. Titul tu nezískali šest let. Co se týče Turecka, těžko se to bude překonávat, ta meta je posazená hodně vysoko. Teď jsou před námi další cíle, postoupili jsme do skupiny Ligy mistrů, to bude křest ohněm," uvedl Sivok.    

Oslavy titulu byly bouřlivé, ale v jednu chvíli mu nebylo úplně nejlépe. "Jak jsme běhali na stadionu s pohárem, ochranka neudržela fanoušky. Ti na některé z nás skočili a chtěli nás líbat. Najednou mě vzali na ramena a začali mě vynášet na tribunu. To už jsem věděl, že je zle, tak jsem kolem sebe kopal. Musela tam naběhnout policie, nějak jsem se z toho vyhrabal, ale měl jsem natrhnuté ucho a tekla mi krev. Pak jsme se běželi schovat do kabiny, než se to uklidnilo," vyprávěl Sivok.

V uplynulé sezoně vynechal jen minimum zápasů a patřil k hlavním oporám týmu. Po náročné sezoně je proto také dost unavený, poslední zápasy navíc musel dohrávat kvůli problémům se zády pod injekcemi. Odmítnout tak musel i případnou pozvánku reprezentačního kouče Františka Straky na páteční přípravný zápas s Maltou. "S trenérem jsem o tom mluvil, domluvili jsme se, že to radši nechám být. Hrozně mě to mrzí, reprezentovat je pro mě čest. Pro trenéra Straku bych udělal první poslední, ve Spartě mi dal ze všech trenérů nejvíc, hrozně moc mi pomohl," podotkl Sivok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články