Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bouře zažehnána? Jarolím si s Berbrem vyříkal kritiku, u nároďáku bude další čtyři roky

Karel Jarolím povede fotbalovou reprezentaci až do roku 2020. S místopředsedou FAČR Romanem Berbrem si vyříkal jeho ostrou kritiku z minulého týdne a dohodli se na pokračování spolupráce, kterou požadoval i výkonný výbor FAČR. Do smlouvy Jarolím dostane sportovní cíle, ty mu však stanoví až nové vedení FAČR, které vzejde z valné hromady 12. prosince v Nymburku. "Všichni chceme úspěch pro český fotbal a já věřím, že současný reprezentační tým na něj může dosáhnout," řekl Jarolím.

Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Jarolím, jenž vede národní tým od loňského srpna, má podepsanou smlouvu do konce kvalifikačního cyklu na ME 2020 s tím, že v létě 2018 se dá předčasně ukončit. Dnes se ale Jarolím s Berbrem dohodli, že smlouva bude ze strany FAČR dodržena až do konce.

"Bylo potřeba si některé věci s trenérem Jarolímem jasně vyříkat, což se myslím povedlo," uvedl v prohlášení Berbr. "Karel pochopil, že nám jde o stejnou věc a že sportovní cíle pro jakéhokoliv trenéra musí být jasně předem definovány. V tuto chvíli, těsně před fotbalovými volbami, je samozřejmě smysluplné, aby o přesné definici těchto cílů rozhodlo až nové vedení FAČR," dodal.

O svém dalším působení u reprezentace hovořil Karel Jarolím v Dohránu Plus:

Jarolím přivítal otevřenost jednání s Berbrem, který ho minulý týden kritizoval na tiskové konferenci, a ne při jednání na výboru. "Osobní schůzka byla po událostech posledních dnů nutností a já jsem rád, že k ní došlo velmi rychle. Schůzka to byla intenzivní a je dobře, že obě strany mluvily otevřeně," komentoval jednání Jarolím.

K jednání o sportovních cílech dojde až po losování Ligy národů 24. ledna. Minulý týden mu chtěl výkonný výbor dát do smlouvy, že musí vyhrát svou skupinu Ligy národů a postoupit na Euro 2020.

Jednašedesátiletý kouč zároveň Berbra ujistil o maximální nezávislosti reprezentační nominace na vůli agentů, o které Berbr minulý týden pochyboval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články