Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Borussia porazila v ligovém šlágru Bayern a odskočila na šest bodů

Berlín - Fotbalisté Dortmundu ve šlágru německé ligy porazili Bayern 1:0 a na prvním místě tabulky mnichovskému týmu unikli na rozdíl šesti bodů. Podobně jako první vzájemný zápas v listopadu rozhodl úřadující mistr zápas jedinou brankou v druhé půli, v závěru navíc přečkal pokutový kop Robbena.

Fotbalisté Borussie Dortmund
zdroj: ISIFA

V dlouho očekávaném duelu dvou nejlepších a nejofenzivnějších týmů německé ligy měl většinu první půle převahu úřadující mistr Dortmund, jenže ani z největších šancí brankáře Neuera nepropálil. Už v 6. minutě německý reprezentant vychytal zblízka Grosskreuze, Lewandowski pak nastřelil ve 37. minutě tyč.

Po přestávce sice Bayern vyrovnal hru, byl to ale Lewandowski, kdo v 77. minutě vstřelil jedinou branku duelu. Polák šikovně patičkou tečoval střelu Grosskreuze z hranice pokutového území a dal svůj dvacátý ligový gól v této sezoně. Pět minut před koncem mohl srovnat Robben, když si sám vybojoval pokutový kop. Jeho přízemní střelu však zneškodnil brankář Weidenfeller, jenž ho předtím fauloval. Nizozemský rychlík měl ještě v nastavení šanci své zaváhání napravit, jenže zblízka přestřelil prázdnou branku. Dortmund tak bavorský velkoklub porazil už počtvrté v řadě.

Norimberk zdolal 4:1 třetí Schalke a důrazně ukončil více než měsíční čekání na vítězství. Favorizovaný gelsenkirchenský tým pokořili už v prvním poločase Balitsch, z penalty Simons a Didavi. Na snížení Holtbyho ještě stačil zareagovat v závěru zápasu znovu Didavi. Český útočník Tomáš Pekhart odehrál celý zápas, ale při nejlepším střeleckém výkonu svého týmu v sezoně se mezi střelce nezapsal.

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov
zdroj: Gettyimages

Stejně dlouhé čekání na výhru ukončil i Leverkusen. Bayern, za který nastoupil i obránce Michal Kadlec, k tomu dnes nasměroval nejrychlejší brankou bundesligové sezony Kiessling. Osmadvacetiletý Němec se trefil do sítě Kaiserslauternu ve 24. sekundě a vyrovnal výkon Gómeze ze sobotního duelu Bayernu s Augsburgem. Krátce před přestávkou sice srovnal Derstroff, góly Rolfese a Reinartze však nakonec přinesly vítězství 3:1.

Za Wolfsburg poprvé od zranění břišního svalu nastoupil v základní sestavě Petr Jiráček a vytvořil tak ve středu zálohy dvojici s Janem Polákem. Jejich tým však ztratil v duelu sousedů z tabulky s Hannoverem a prohrál 0:2 po brankách Dioufa a Ya Konana. "Vlci" se tak v tabulce propadli na desáté místo.

Brankář Jaroslav Drobný a záložník David Jarolím utrpěli v dresu Hamburku debakl 0:4 na hřišti Hoffenheimu. Drobný inkasoval dvakrát v každé půli a při poločasovém odchodu do kabiny navíc za protesty u rozhodčího dostal žlutou kartu. Severoněmecký tým nevyužil zaváhání týmů ze spodku tabulky v úterních duelech a na sestupové příčky má náskok stále dva body.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články