Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Borek dal při premiéře v Turecku gól, z atmosféry byl u vytržení

Konya (Turecko) - Tomáš Borek prožil snovou premiéru v turecké lize. Za nováčka Konyaspor hned v úvodním kole skóroval a pomohl k obratu nad favorizovaným Fenerbahce. Po cenné výhře 3:2 si sedmadvacetiletý záložník, který do Turecka přestoupil v létě z pražské Dukly, užíval nevídanou atmosféru na domácím stadionu.

Fotbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Těžko jsem si mohl přát něco víc. Ještě teď tomu skoro nemůžu uvěřit a hrozně si to užívám. Dát gól hned v prvním zápase, to je paráda," řekl Borek. Istanbulské Fenerbahce bez Michala Kadlece přitom v Konye vedlo po půlhodině už 2:0 a vše napovídalo o jeho hladké výhře. "Hráli první půli výborně, skoro nám nepůjčili balón a vedli zaslouženě. Náš trenér o pauze vystřídal dva hráče a od nějaké 60. minuty jsme Fenerbahce přehrávali," připomněl plzeňský odchovanec.

Obrat odstartoval svou brankou v 76. minutě. "Nejdřív jsme nedali penaltu, ale pak jsem dokázal dát první gól, když ke mně na pravé straně propadl míč a prostřelil jsem to. Za dvě minuty jsme dali další a těsně před koncem i vítězný. Přišlo mi, že hráči Fenerbahce nevěděli, co se s nimi děje," doplnil Borek.

Jako na mistrovství světa, líčil Borek

Neuvěřitelným zážitkem pro něj byli turečtí fanoušci. "Nikdy jsem nic takového nezažil. Po celý zápas byla neskutečná atmosféra. Už dvě hodiny před začátkem zápasu byla spousta lidí v hledišti, při rozcvičování vyvolávali jména všech hráčů. Byl jsem překvapen, že i moje, když jsem tu nový," liboval si bývalý hráč Bohemians 1905, Příbrami či Brna.

Vítězné oslavy prý odpovídaly triumfu na světovém šampionátu. "Po zápase jsem si připadal, jako bychom vyhráli mistrovství světa. Stadion vybuchl nadšením, museli jsme ho několikrát obíhat. Tleskali nám i fanoušci v sektoru Fenerbahce, což mě hodně překvapilo. Asi patnáct minut po zápase jsme byli pořád na hřišti. Tohle si budu pamatovat do konce života," konstatoval Borek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články