Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Fotbal s chutí vyhrávat

Boloňa porazila loňského mistra Neapol a sahá po Lize mistrů

Fotbalisté Boloni vyhráli v 36. kole italské ligy v Neapoli 2:0 a na třetím místě neúplné tabulky mají poprvé na dosah účast v Lize mistrů. Naopak loňský mistr z Neapole bojuje jen o účast v Konferenční lize a je už pět kol bez výhry. AC Milán deklasoval Cagliari 5:1, ukončil šňůru šesti zápasů bez vítězství včetně vyřazení z Evropské ligy a pojistil si druhé místo v konečné tabulce.

Radost hráčů Boloni
zdroj: Reuters

V předchozích dvou zápasech přišla Neapol o tři body pokaždé až v samém závěru utkání, tentokrát ztratila naději hned v úvodu. Švýcar Ndoye a Rakušan Posch našli cestu do sítě během dvanácti minut, zmar domácích ještě umocnil Politano, když neproměnil penaltu.

Boloňa už má jistotu, že bude poprvé od roku 2000 hrát v pohárové Evropě a vůbec není vyloučené, že to bude hned v elitní soutěži. Její největší zbraní je výborná obrana, jen mistrovský Inter Milán dostal méně branek.

Hlavní zásluhu na vysoké výhře AC Milán měl Američan Pulisic, který dal dva góly a ve své první sezoně na San Siru to dotáhl už na 12 zásahů. Hosté ze Sardinie jsou venku neškodní, na soupeřových hřištích dali dodneška jen jedenáct branek, nejméně z celé Serie A, ale Uruguayec Nández přece jen prohru zmírnil. Jakub Jankto pro zranění kotníku stále nehraje.

Italská fotbalová liga – 36. kolo:

Neapol – Boloňa 0:2 (9. Ndoye, 12. Posch).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články