Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Boloňa našla v Krejčím dirigenta. Dvě nahrávky znamenaly výhru 2:0

Boloňa - Ladislav Krejčí zařídil vítězství Boloni nad Janovem 2:0. Nahrál na obě branky a díky jeho pomoci Boloňa vyhrála potřetí v letošní sezoně. Díky svým výkonům se Krejčí stal pevnou součástí základní jedenáctky klubu. V dalších zápasech Serie A uspělo AS Řím, které porazilo 4:0 Crotone, i Juventus, jenž stejným poměrem vyřídil Cagliari a vrátil se do čela tabulky.

Radost hráčů Boloni
zdroj: ČTK/AP autor: Gianfilippo Oggioni

Krejčí nejprve v závěru prvního poločasu centroval na Verdiho, který krásným volejem do horního růžku otevřel skóre. Pět minut po změně stran pak bývalý hráč Sparty našel další přesnou přihrávkou zakončujícího Destra.

Krátce po druhém gólu se dostal na hřiště v dresu Sampdorie Patrik Schick, ale prosadit se nedokázal. Šance janovského týmu na bodový zisk ještě víc snížil v 69. minutě červenou kartou Barreto. V nastaveném čase byl vyloučen také domácí náhradník Di Francesco, který v 73. minutě vystřídal Krejčího.

Juventus o výhře prakticky rozhodl už v prvním poločase, ve kterém se prosadili Rugani, Higuaín a Alves. V závěru zápasu ještě zvýraznil debakl Cagliari vlastním gólem Ceppitelli.

Inter v dalším ze zápasů zvítězil 2:0 na půdě Empoli díky dvěma brankám Icardiho z první půle. Soupeř Plzně AS Řím zase doma rozstřílel nováčka Crotone 4:0. Ve druhém poločase se dvakrát prosadil exteplický útočník Džeko, v první půli skórovali El Shaarawy a Salah.

Liberecký protivník ze skupiny EL Fiorentina remizoval v Udine 2:2. Domácí sice v utkání dvakrát vedli po brankách Zapaty a Danila, ale hráči "Fialek" dokázali pokaždé odpovědět. Góly dali Babacar a Bernardeschi z penalty.

Italská fotbalová liga - 5. kolo: Boloňa - Sampdoria Janov 2:0 (45. Verdi, 50. Destro), AS Řím - Crotone 4:0 (48. a 57. Džeko, 26. El Shaarawy, 37. Salah), Bergamo - Palermo 0:1 (89. Nestorovski), Chievo - Sassuolo 2:1 (21. Rigoni, 40. Castro - 28. Defrel), Empoli - Inter Milán 0:2 (10. a 17. Icardi), FC Janov - Neapol 0:0, Juventus Turín - Cagliari 4:0 (14. Rugani, 33. Higuaín, 39. Alves, 83. vlastní Ceppitelli), Pescara - FC Turín 0:0, Udine - Fiorentina 2:2 (26. Zapata, 45. Danilo - 30. Babacar, 52. Bernardeschi z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články