Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Bolf po sporech s Baníkem končí kariéru

Ostrava - Bývalý reprezentant a bronzový medailista z mistrovství Evropy 2004 René Bolf se rozhodl po sporech s Baníkem Ostrava ukončit fotbalovou kariéru. Donedávna ještě kapitán a dlouholetý obránce ostravského celku se po sezoně nedohodl v Baníku na nové smlouvě, klub mu dluží několik milionů a údajně mu komplikuje odchod do druholigové Karviné. Bolfovi se nelíbí současné poměry, které v ostravském klubu vládnou. "Jsem sice volný hráč, protože mi skončila smlouva, ale pokud chci přestoupit v rámci české první nebo druhé ligy, má Baník nárok na tabulkové odstupné. Slíbili mi, že ho za mě chtít nebudou, tento slib ale bohužel nedodrželi," řekl Bolf, který strávil v ostravském dresu celou prvoligovou kariéru s výjimkou ročního angažmá ve Spartě.

Bolf se s Baníkem nedohodl na splátkovém kalendáři dlužné částky, podle klubu se jedná o tři miliony, podle hráče je mnohem vyšší. Kvůli přístupu Baníku se rozhodl s profesionálním fotbalem skončit. "Když jsem to klubu oznámil, najednou bylo všechno jinak a oni byli ochotní pustit mě do Karviné zadarmo. Ale já už toho mám vážně dost. Mně je sedmatřicet let, mám toho spoustu za sebou a není pro mě problém se rozhodnout, že od této chvíle budu hrát fotbal už jen pro radost," dodal.

Kdyby došlo ke změně majitele, byl by prý ochoten setrvání v Baníku ještě zvážit. Pokud ne, možná oblékne dres Rožnova nebo Vigantic a bude hrát krajský přebor v místě, kde bydlí. V lize zkušený stoper nastřádal 260 zápasů a 27 gólů, za reprezentaci nastoupil ke 34 duelům. Je dvojnásobným mistrem ligy a před návratem do Ostravy v roce 2007 působil dva roky ve francouzském Auxerre.

Vedení Baníku se proti tvrzení, že by Bolfovi znemožnilo pokračovat v kariéře, ohradilo. "René Bolf dobře ví, že jsme mu odejít do Karviné zadarmo umožnili. Sami jsme tím byli ochotni vzdát se půl milionu korun. Že se nakonec rozhodl jinak, je jeho věcí. Jediné, co jsme po něm chtěli, bylo řádné ukončení smlouvy," řekl Sportu předseda představenstva Jakub Kahoun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články