Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boleslav zůstala na jaře neporažená, náskok Ostravy ale po remíze 1:1 nesnížila

Ostrava remizovala doma s Mladou Boleslaví 1:1 a před sedmými Středočechy si udržela pětibodový náskok. Baník vedl rychlým gólem Václava Procházky, ale hosté ještě před poločasem srovnali zásluhou střídajícího Murise Mešanoviče. Ostravané přerušili sérii tří proher, Boleslav na jaře ani pošesté neprohrála.

Utkání Ostrava - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Baník se pokusil soupeře překvapit změnou rozestavení se třemi stopery a minimálně v úvodu mu záměr vyšel.

Jeden z nich Procházka se už ve čtvrté minutě na malém vápně protlačil po rohu Hrubého k hlavičce a s tečí jednoho z hostujících hráčů míč poslal za záda brankáře Šedy. "Každý měl v té situaci nějaký prostor, já si naběhl tam, kam šel zrovna balon. Bylo to dobře kopnuto a já tam byl o krok dřív než obránce. Trknul jsem to na zadní tyč," popsal Procházka.

Začátek patřil domácím i přesto, že na posledním předzápasovém tréninku přišli o zraněného kapitána Baroše. Signálem ke změně vývoje mohla být parádní kolmá akce hostů z 24. minuty: Hubínek nádherně vysunul Ladru, kterého ale vychytal Laštůvka. Ladra vzápětí dokázal ohrozit Laštůvku i po rohu, ale jeho volej z dvanácti metrů letěl nad břevno.

Domácí kontrovali Šašinkou, jehož umístěnou hlavičku ale vyškrábl Šeda. Hostující kouč Weber už po půlhodině stáhl ze hry Křápku a nasazení Mešanoviče mělo pro hosty takřka okamžitý účinek.

Středočeši v závěru poločasu ostravskou defenzivu přece jen prolomili. Přetažený centr na zadní tyč vrátil Komličenko na malé vápno úplně neobsazenému Mešanovičovi, proti němuž Laštůvka neměl žádnou šanci.

"Baník vyrukoval se třemi stopery, což jsme nečekali. Snažili jsme se reagovat, ale úplně to nefungovalo. Pak tam přišel Muris a ve dvojici s Komlim chodili dobře napadat. Baník to měl složitější a my jsme díky tomu získávali převahu ve středu pole. A ve finále z toho vyústil i ten gól," mínil záložník Boleslavi Marek Matějovský.

I druhý poločas přinesl vyrovnanou bitvu. Domácí opticky více hráli s balonem, ale vyložené příležitosti se rodily sporadicky. Ostravské akce nejčastěji končily u hrotového útočníka Šašinky.

Ten mohl rozhodnout v 65. minutě, po Flešimanově přihrávce si uvnitř vápna navedl míč na střed, ale zakončení slabší levačkou nebylo tak prudké, aby ho Šeda nezlikvidoval. "Ve druhém poločase jsme my nějaké vyložené šance neměli. Dva tři náznaky, které jsme mohli lépe vyřešit a utkání zlomit v náš prospěch, ale to se nepovedlo," přiznal Procházka.

Baník měl v závěrečné desetiminutovce už zřetelně navrch. Převaze však chyběly šance, a tak ani posedmé za sebou nedokázal v nejvyšší soutěži Boleslavské porazit. "Jsme rádi, že to zatím nějak držíme u té šestky. Ale abych se přiznal, žádné cíle si nedáváme. Zatím vyhrávají i týmy pod námi, takže je to tam hodně zamotané," uvedl Matějovský.

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)

Branky: 4. Procházka - 43. Mešanovič. Rozhodčí: Berka - Kříž, Kubr. ŽK: Diop - Jugas, Hájek, Přikryl, Komličenko, Matějovský, Hubínek, Mašek. Diváci: 10 593.

Ostrava: Laštůvka - Procházka, Šindelář, Stronati - Fillo, Jánoš, Hrubý, Fleišman - Diop, J. Šašinka (78. Holzer), Kuzmanovič (61. Granečný). Trenér: Páník.

M. Boleslav: Šeda - Křapka (33. Mešanovič), Hájek, Jugas, Fulnek - Takács, Hubínek - Ladra (79. Mašek), Matějovský (89. Tatajev), Přikryl - Komličenko. Trenér: Weber.

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Viděli jsme mužný fotbal z obou stran, některé výkony z naší strany byly výborné. Celkový dojem pro mě byl dobrý. Konečně mužstvo zabralo a uvědomilo si, že bez týmové poctivé práce nedosáhneme výsledku. Bohužel nám chyběl ten jeden dokoplý balon do sítě. Měli jsme více šancí, ale Boleslav neustále zlobila a čekala na šanci. To útočné duo je obrovsky nebezpečné, když chvilku zaváháte. S přístupem to dnes bylo z naší strany dobré, pouze výsledek není takový, jaký jsme si přáli."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Domácí na nás vyrukovali se třemi obránci a přiznám se, že nás to trochu zaskočilo. Znám trenéra Páníka a vím, že je to konzervativní trenér. Baník byl dvacet minut lepším týmem, navíc se dostal brzy do vedení ze standardky, což mě mrzí. Do konce poločasu jsme ale stačili vyrovnat a ve druhé půli jsme měli takových dvacet třicet minut herně navrch a vypadalo to, že bychom to mohli překlopit na naši stranu. Baník se pak ale znovu dostal do tlaku a mohl strhnout vítězství na svou stranu. Oceňuju, že oba týmy hrály až do konce na vítězství."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články