Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Boleslav zahájila semifinále vítězně. Duel s Plzní rozhodl Čermák

Mladá Boleslav – Mladá Boleslav se přiblížila postupu do finále poháru. V úvodním semifinále na svém hřišti porazili Plzeň, která nastoupila v kombinované sestavě, 1:0, když jedinou branku zápasu vstřelil Aleš Čermák. Středočeši mohli vyhrát i větším rozdílem Lukáš Magera neproměnil penaltu a domácí neproměnili další velké příležitosti.

Utkání Mladá Boleslav - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Zatímco Mladá Boleslav nastoupila v téměř nejsilnější sestavě, Plzeň udělala hned osm změn oproti sobotnímu ligovému utkání s Jihlavou. Šanci dostali také Končal, vůbec poprvé devatenáctiletý Boček či Řezník, který po vážném zranění nastoupil v soutěžním utkání v základní sestavě Plzně poprvé od listopadu 2014.

Fotbalisté Mladé Boleslavi byli od začátku výrazně nebezpečnější a už v páté minutě nastřelil z velkého úhlu Čermák tyč. Hned několik nadějných šancí domácí nedotáhli do konce.

Plzeň sice držela míč, ale do finální fáze se těžko dostávala. Jen po propadlém centru střílel nad Končal. Mnohem nadějnější byl pokus z dálky domácího Jánoše, míč však skončil na břevně. Ve 40. minutě Končal zbytečně ve vápně srazil Kalabišku a sudí Marek odpískal penaltu. Kapitána Mageru však skvěle vychytal brankář Bolek, který odhadl stranu a byl u tyče dříve než míč.

"Tipnul jsem to podle toho, jak jsme spolu hrávali kdysi v dorostu. Magy má vynikající kopací techniku a penalty mění. Snažil jsem se co nejdéle stát. On mi dal šanci," popsal Bolek.

Gólman Plzně hned po změně stran zneškodnil i Čermákovu střelu. Plzeň nasadila do hry Kovaříka a na chvíli se zlepšila, jenže pak se jí během týdne zranil po Ďurišovi už druhý útočník. S poraněnou rukou musel střídat Krmenčík, zdravotní problémy měl i Rajtoral, což hosty vyvedlo z rytmu. Reprezentační bek Limberský dokonce musel většinu druhého poločasu hrát defenzivního záložníka.

Domácí byli nadále nebezpečnější, ale Rada pálil dvakrát vedle. Přesně nezamířili v dobrých pozicích ani Magera a Kalabiška. Až v 74. minutě střídající Chramosta po pár vteřinách na hřišti našel Čermáka a ten z hranice vápna propálil Bolka.

"Předtím jsem se zastřeloval. Jedna střela šla na tribunu, druhá málem přes plot. Naštěstí pak mi to sedlo a spadlo to tam," radoval se Čermák. "Hlavní je, že jsme nedostali branku a máme dobrou pozici do odvety. Na šance jsme vyhráli vysoko, ale proměnili jsme jen jednu. To mrzí. Více by tomu slušela výhra 2:0," dodal.

Viktoria už neměla odpověď a poprvé na jaře vyšla střelecky naprázdno. Ještě lepší pozici do odvety mohli Mladé Boleslavi vypracovat Chramosta s Klobásou, ale v dobrých pozicích neuspěli.

Mladá Boleslav - Plzeň 1:0 (0:0)

Branka: 74. Čermák. Rozhodčí: Marek - Peřina, Vlasjuk. ŽK: Čmovš - Baránek. Diváci: 1477.

Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Kúdela, Ščuk, Fleišman - Ščuk, Rada - Malpon (41. Takács), Čermák (81. Klobása), Kalabiška - Magera (73. Chramosta). Trenér: Jarolím.

Plzeň: Bolek - Řezník, Hejda, Baránek, Končal - Hrošovký, Boček (46. Kovařík) - Rajtoral (71. Petržela), Kolář, Krmenčík (57. Limberský) - Holenda. Trenér: Krejčí.

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Výhru bez obdržené branky jsme si přáli, ale vzhledem k průběhu utkání mě mrzí, že jsme nedali ještě alespoň jednu branku. Šancí jsme na to měli dost včetně penalty. Víme, že Plzeň je doma velice silná a že to budeme mít ještě těžké. Ten případný druhý gól by nám hodně pomohl. Je třeba brát v úvahu, že Plzeň tady hrála v kombinované sestavě. My však chtěli hrát aktivně, necouvat a pustit ji k její hře, to se celkem podařilo. Čermák odehrál dobré utkání, škoda, že nějaké ty situace nevyřešil lépe. Rádi bychom skončili třetí v lize a kdybychom mohli zvednout trofej, bylo by to krásné. Ale k tomu je ještě dlouhá cesta. Odveta i případné finále. Nic ale rozhodně nevypustíme."

Karel Krejčí (trenér Plzně): Jsme v poločase. Domácí vyhráli zaslouženě, ale my stále máme šanci do odvety. Museli jsme improvizovat v sestavě. Někteří hráči mají šrámy, proto dostali prostor ti, kteří toho zatím tolik neodehráli. Kluci to odpracovali, ale chyběla nám kvalita vepředu. Nebyli jsme tak nebezpeční. Domácí si vytvořili spoustu standardek a potrestali nás. Pro nás je prioritou liga, ale vidina finále je lákavá. Proto se budeme snažit v odvetě uhrát výsledek, který by nás tam dostal. Jedno z příjemných zjištění dnešního zápasu je výkon Radima Řezníka, který nastoupil poprvé po zranění a zahrál velmi dobře. Komplikací jsou pro nás zranění útočníků. Krmenčík má něco s klíční kostí, odjel na rentgen a pak uvidíme. Náš kádr není moc široký, teď nám zůstal v útoku jen Holenda. Možná budu muset posunout někoho ze zálohy."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články