Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Boleslav vyškolila Budějovice v produktivitě a dotáhla Jablonec

České Budějovice - Fotbalisté Mladé Boleslavi dokázali po Plzni jako druhý tým v ligové sezoně vyhrát v Českých Budějovicích. V dohrávce 16. kola vyškolili domácí Dynamo v produktivitě a po dvou brankách exbudějovického Kuliče a povedené Opielově trefě zvítězili 3:1. V tabulce se tak bodově dotáhli na čtvrtý Jablonec. Oba týmy chtěly napravit porážku z minulého kola - Boleslav doma nečekaně klopýtla se Slováckem a České Budějovice si z Olomouce přivezly dokonce pětigólový debakl.

Středočeši na jihu Čech šest let neprohráli, ale zpočátku to na jejich další bodový zisk ze Střeleckého ostrova příliš nevypadalo. Dynamo viditelně toužilo navázat na úspěšnou bilanci z domácího prostředí, kde třikrát po sobě zvítězilo, a zápas zahájilo náporem.

Ve třetí minutě se protáhl do vápna Mezlík, ale z úhlu trefil jen Millerovy nohy. Po následném rohu pálil Lengyel v solidní pozici hodně nad branku. Hosté se v úvodu nemohli dostat do tempa, ale pak soupeře vyučili v produktivitě. Po 17 minutách napřáhl za vápnem Opiela a střelou kolem stínujícího Rakovana zamířil přesně k tyči. Po půlhodině hry Mladoboleslavští brankově udeřili i ze své druhé nebezpečnější akce. Na domácích se při ní zřejmě podepsaly absence v obraně: Lengyel prohrál hlavičkový souboj s Mendym, Kulič přetlačil dalšího domácího stopera Riegela a přízemní střelou uklidil míč přesně k tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
SK Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav

Jihočeši nerezignovali, ale na zvrat neměli

Ondrášek pálil na konci poločasu těsně mimo a Otepku v začátku druhé půle vychytal Miller. Hosté mohli vyrážet do brejků a jeden z nich vyřešili v 62. minutě ukázkově - Fabián dlouhým pasem vysunul Řezníčka, ten obloučkem přiťukl Kuličovi a zkušený kanonýr vstřelil bývalému klubu svůj druhý gól v zápase.

V závěru Středočeši poměrně v klidu hlídali náskok a nic na tom nezměnila ani osm minut před koncem snižující trefa Dynama. Z penalty po faulu na Ondráška odčaroval kouzlo hostujícího gólmana Millera domácí Otepka.

Výsledky 16. kola Gambrinus ligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články