Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Boleslav vedení neudržela, obrat Slovácka dokonal v závěru Havlík

Uherské Hradiště – Při domácí remíze Sparty se mohli přiblížit třetímu místu na rozdíl dvou bodů, fotbalisté Mladé Boleslavi však utkání na půdě Slovácka nezvládli. Díky Tomáši Přikrylovi se sice dostali do vedení, ale domácí střetnutí se Středočechy, kteří dohrávali v desíti, dokázali otočit. Triumf 2:1 vystřelil Moravanům Marek Havlík.

Eldar Civič ze Slovácka (vlevo) a Tomáš Přikryl z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Tým z Uherského Hradiště na jaře po čtyřech remízách dosáhl premiérové výhry a doma naplno bodoval poprvé od srpna.

Slovácko vstoupilo do zápasu špatně. Hofmann poslal malou domů mimo dosah vlastního brankáře a zajistil Středočechům roh. Domácí stoper znovu chyboval ve čtvrté minutě, kdy mu na polovině hřiště sebral míč Přikryl a dlouhé sólo zakončil přesnou technickou střelou.

Boleslav se poté zatáhla a přenechala aktivitu domácím. Hofmann mohl napravit své zaváhání, ale po standardní situaci hlavou minul branku. Po půlhodině hry mohl po Přikrylově přihrávce zvýšit Jánoš, ale sám před Hečou selhal a napálil jen domácího gólmana.

Boleslavské zahozená tutovka mrzela už ve 37. minutě, kdy z Havlíkova rohu vyrovnal hlavou Zajíc a zařídil Slovácku teprve druhý jarní gól. Těsně před pauzou ještě Přikrylovu střelu z úhlu vyrazil Heča.

Ten měl práci i na začátku druhé půle, kdy Fabiánovu střelu vyboxoval na roh. Jánoš pak v krátkém sledu dvakrát pálil nepřesně. Zápas pak dlouho nabízel jen boj mezi šestnáctkami bez šancí na obou stranách. Mladá Boleslav si v 78. minutě zkomplikovala situaci. Stoper Da Costa, který v minulém kole gólem zařídil domácí výhru nad Spartou, fauloval Zajíce a po druhé žluté kartě musel předčasně ze hřiště.

Zajíc mohl vyloučení brzy potrestat druhým zásahem, jenže si špatně zpracoval míč a obrana ho stihla odzbrojit. V poslední minutě se Slovácko přece jen dočkalo vítězné branky, když Havlíkův přímý kop lehce tečoval hlavou Šumulikoski.

"Centroval jsem míč, těsně předtím jsem tam Šumiho poslal, že to tam kopnu. Letělo to na něj, ale nevím, jestli to tečoval, takže nevím, čí to byl gól. Říkal, že sám neví, ale prý spíš ne," popsal Havlík, který se svými spoluhráči Boleslav v lize porazil poprvé po osmi utkáních.

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Branky: 37. Zajíc, 90.+1 Havlík - 4. Přikryl. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Kubr. ŽK: Civič, Hofmann - Da Silva, Stronati, Magera. ČK: 78. Da Silva. Diváci: 3322.

Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski - Navrátil, Daníček (85. Rada), Machalík (75. Rezek), Havlík - Zajíc. Trenér: Levý.

M. Boleslav: Šeda - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Mareš, Valenta (59. Nečas, 80. Čmovš) - Jánoš, Železník (66. Magera), Fabián - Přikryl. Trenér: Svědík.

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Pokud vstřelíte gól a rozhodnete v poslední minutě, tak se hodnotí dobře a hodnocení bude pozitivní. Mužstvo ukázalo charakter a morálku, protože do utkání jsme vstoupili nešťastně. Nejdříve podklouznutí Milana Heči, roh, poté chyba a inkasovaný gól a hned další branková příležitost Boleslavi. Ale tento tým hned tak něco nepoloží. Přesto jsme začali hrát to, co jsme chtěli, ovládli střed pole, rychle kombinovali, k čemuž nám pomohlo i počasí tím, že terén byl mokrý a rychlý. I když v první půli jsme měli problémy s napadáním hostů a rychlými brejky. Dokázali jsme ale do poločasu srovnat a myslím, že v druhé půli byla vidět vůle po vítězství. Pokud dáte gól v poslední minutě, je v tom také trochu štěstí, ale tomu jsme šli naproti naší vůlí a byli jsme odměněni třemi body."

Martin Svědík (trenér M. Boleslavi): "Do zápasu jsme dobře vstoupili, ale bohužel jsme si toho nevážili. Náš problém nebyl v přechodové fázi, kde jsme si vytvořili další dvě šance. Hlavně ta druhá, kdybychom dávali na 2:0, byla zlomová a pro nás klíčová. Sice jsme měli rychlý přechod, ale neměli mezihru, a to hlavně kvůli naší záložní řadě, která pracovala velmi špatně, bála se hrát a nedostávali jsme se do takové kombinace, jako bychom chtěli. Navíc jsme prohrávali osobní souboje, kde domácí za tím šli víc, pozdě jsme měli odražené míče, bralo nám to více sil při zisku míčů. Z hlediska zápasu byly důležité standardní situace, kde jsme dvakrát propadli, a proto jsme prohráli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články