Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Boleslav v úvodu Tipsport ligy zválcovala Pardubice 6:0

Praha – Zápasem mezi Pardubicemi a Mladou Boleslaví odstartoval v pořadí již 19. ročník zimní fotbalové Tipsport ligy. Turnaje se celkem účastní šestnáct týmů včetně sedmi prvoligových. Středočeši patří mezi favority, což potvrdili hned v prvním zápase, který vyhráli jasně 6:0.

Sport
zdroj: ČT4

Boleslav se v zimě zatím skloňuje spíš kvůli hráčských odchodům. Do Sparty odešel Zahustel, do Slavie Bořil a ve vzduchu také pořád visí přestup Skaláka. O největší boleslavský klenot je zájem z anglického druholigového Brightonu.

"Neřeším to. Je to na manažerovi a klubu. Kdybych měl odejít, mohlo by mi to pomoct," uvedl Skalák, jenž se předvedl i v prvním přípravném zápase. Nejdřív proměnil penaltu, pak asistoval u trefy Baroše a u třetího gólu si tito hráči role vyměnili.

Boleslav postrádala lehce zraněné hráče Chramostu, Kúdelu, Kyselu či Radu, na soustředění s jednadvacítkou pak jsou Čermák s Vraštilem. V základní sestavě se objevily i nové posily Pauschek s Přikrylem. Do druhé půle domácí kompletně vyměnili sestavu a šanci dostali také mladíci z juniorky. Boleslav nakonec porazila Pardubice 6:0.

"Potěší, že kluci přes volno nezapomněli střílet góly, ale z těchto prvních zápasů nedělám nějaké závěry. Samozřejmě chceme vyhrát každý zápas, ale to je tak všechno," řekl trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

"Je plus, že nový Takács dal hned dva góly. I Přikryl s Pauschekem tam měli dobré momenty, ale je co zlepšovat. Po herní stránce je na čem pracovat. Je to však první zápas v novém prostředí, takže velké závěry z toho nedělám," dodal Jarolím.

Skupina B (Mladá Boleslav):

FK Pardubice - FK Mladá Boleslav 0:6 (0:3)

Branky: 27. z pen. a 43. Skalák, 70. a 78. Takács, 31. Baroš, 79. Kozma.

Sestava M. Boleslavi:

I. poločas: Šeda - Pauschek, Křapka, Polom, Fleišman - Ščuk, Malpon - Skalák, Magera, Přikryl - Baroš.

II. poločas: Diviš - Pauschek, Křapka, Čmovš, Mendy - Skácel, Takács - Albina, Ladra, Houžvička - Kozma. Trenér: K. Jarolím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články