Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Boleslav v souboji neúspěšných pohárových účastníků přivítá Spartu

Praha - Druhé kolo fotbalové ligy zakončí souboj celků, které v minulém týdnu vypadly z pohárové Evropy. Domácí Mladá Boleslav nestačila ve třetím předkole Evropské ligy na albánské Skënderbeu Korcë, zatímco Sparta podlehla Crvene Zvezdě Bělehrad. Přímý přenos sledujte od 16:50 na ČT sport.

Letenský celek není v úvodu sezony v dobrém rozpoložení a po velkých změnách v klubu pod vedením italského trenéra Andrey Stramaccioniho ještě nevyhrál. První zápas v Srbsku prohrál 0:2, doma soupeři podlehl 0:1 a v úvodním ligovém kole s Bohemians 1905 remizoval 1:1.

"Nechci, aby to vypadalo, že nerespektujeme sílu Boleslavi, to určitě ano, ale už bychom měli prokázat, že tady je Sparta," řekl kapitán David Lafata. "Do Boleslavi jedeme s tím, že vyhrajeme a konečně sezonu nějak nastartujeme, protože zatím je to takové plácání o ničem. Musíme zabrat, aby nám neujel vlak," dodal.

Také Boleslav má však co napravovat. Do domácí soutěže vstoupila porážkou 1:2 s nováčkem Olomoucí. V Evropské lize doma porazila Skënderbeu 2:1, a když stejným poměrem prohrála v Albánii, přišlo na řadu prodloužení a po něm pokutové kopy, které poslaly dál soupeře.

"Je to nepříjemnost a představovali jsme si to jinak. Jsem přesvědčený, že v lize i poháru jsme měli na to, abychom postoupili, ale ve fotbale ne vždycky vyhraje tým, co je lepší a má víc šancí," uvedl záložník Marek Matějovský, který přišel do Mladé Boleslavi právě ze Sparty.

"Proti Spartě to bude těžký zápas, protože oni také vypadli a první kolo jim nevyšlo podle představ, takže budou chtít nastartovat šňůru vítězných zápasů," řekl.

"Od Sparty se každou sezonu čeká hodně, teď se to ale dostalo do trochu jiných rozměrů. Udělali hodně změn a dalo se čekat, že to nebude hned fungovat. Ale si bych je nezatracoval," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články