Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Boleslav si chce spravit chuť v Liberci, Zlín čeká obnovená premiéra

Liberec – Jejich působení v evropských pohárech skončilo hned po prvním dvojutkání 2. předkola Evropské ligy. Fotbalisté Mladé Boleslavi by si proto rádi zlepšili náladu v prvním ligovém kole, kdy zajíždí na půdu Liberce. V druhém nedělním zápase se představí nováček ze Zlína, který se pokusí získat nějaké body na hřišti Bohemians 1905. Přímý přenos utkání Liberec – Mladá Boleslav sledujte na ČT sport od 20:05.

Mladá Boleslav sice ve čtvrtek vyhrála na stadionu norského Strömsgodsetu 1:0, ale vzhledem k domácí porážce 1:2 jí to nestačilo a hned v úvodu z evropských pohárů vypadla. V duelu s Libercem by si tak rádi Středočeši spravili chuť.

"Vypadli jsme z Evropské ligy a prožíváme zklamání, ale hned je tu vstup do ligové sezony, takže to bude hodně důležité utkání. Doufám, že navážeme na výkon z Norska, kde jsme podali týmový a odhodlaný výkon," řekl mladoboleslavský trenér Karel Jarolím.

Naopak Slovan předkolo EL teprve čeká a ve čtvrtek změří síly s izraelskou Šmonou, ale také Severočeši mají již soutěžní premiéru za sebou. V Superpoháru však neuspěli a prohráli s Plzní 1:2. Duel s Boleslaví bude speciální pro Jindřicha Trpišovského, jehož čeká ligová premiéra na lavičce Liberce.

"Já osobně se moc těším na první ligový zápas jako trenér Slovanu, skoro ani nemůžu dospat. Jsem rád, že hrajeme první zápas doma U Nisy. Je tam vždy skvělá atmosféra, která bude umocněná i tím, že zápasy s nedalekou Mladou Boleslaví jsou pokaždé hodně prestižní. Středočeši mají velmi silný tým. V létě navíc dobře posílili o Baroše, Radu, Chramostu nebo brankáře Veselovského," prohlásil liberecký kouč.

Zlín se dostal mezi elitu až jako náhradník, protože Varnsdorf odstoupil kvůli nevyhovujícímu stadionu. "Ševci" první ligový zápas po šesti letech odehrají ve vršovickém Ďolíčku. "V premiéře proti Bohemians, kteří potvrdili svou sílu v loňské sezoně velmi dobrými výsledky, bude naším úspěchem alespoň bod. Na druhé straně se ale naši hráči v zimě v Tipsport lize přesvědčili, že jde i Bohemku porazit," podotkl zlínský kouč Bohumil Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články