Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Boleslav se pokusí překvapit na Spartě

Praha - Tradičně dramatický zápas Sparty s Mladou Boleslaví, ale také třeba start Slavie na hřišti Slovácka přinese víkendové 12. kolo první fotbalové ligy, které bude zahájeno dnes večer na dvou stadionech. Program uzavře v pondělí souboj Jablonec-Teplice. Největším tahákem kola bude vždy emocemi nabitý duel Sparty s Mladou Boleslaví. Středočeši léta platili za jednoho z nejnebezpečnějších soupeřů Letenských, ale v posledních sedmi zápasech získali pouze jeden bod. Na Spartě vyhráli naposledy před čtyřmi lety. Utkání sledujte od 18:00 na ČT4 a webu sportživě.cz.

Hlavičkující Jiří Jarošík
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Sparta vede sice stále poměrně suverénně ligu, ale v týdnu se v klubu nechválilo, přestože vyhrál 1:0 v Teplicích. Trenéři na Stínadlech nebyli spokojeni s herním projevem, protože předtím s Libercem sparťané prohráli. "V týdnu jsem hráčům řekl, že zpohodlněli a na posledních zápasech bylo znát, že se cítili přejezeni úspěchem a ztratili potřebný fotbalový hlad. Doufám proto, že v sobotu se nám ta chuť i pokora vrátí," řekl první trenér Martin Hašek. Mladá Boleslav při posledních nevyvedených zápasech soupeře ucítila šanci. "Sílu Sparty, která je zaslouženě lídrem ligy, respektujeme, ale zároveň věříme, že i proti ní můžeme uspět, protože máme momentálně dobrou sportovní formu," řekl hostující kouč Miroslav Koubek a připomněl taktiku Liberce a Teplic.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání Sparta - Ml. Boleslav

Ostrava přišla smolně o body v Liberci, ale proti Dukle chce potvrdit herní i výsledkový vzestup. "Ani po prohře v Liberci na mužstvu nepozoruju psychickou deku. Zklamání z výsledku samozřejmě bylo, ale spíše se snažíme odrazit od způsobu hry, který jsme předvedli," tvrdí trenér Pavel Malura. Jeho kolega z Dukly Luboš Kozel věří, že se tým vrátí k sérii neporazitelnosti. "Body ztracené s Jabloncem potřebujeme někde nahradit," připomněl porážku z posledního kola.

Zajímavý návrat na Žižkov zažije trenér Liberce Jaroslav Šilhavý, který pod televizním vysílačem působil úspěšně jako hráč v druhé polovině devadesátých let. Teď si tehdejší časy zopakuje se vším všudy, tedy i s dopoledním výkopem, na který si vždy hosté stěžovali. "Chceme znovu vsadit na kombinační fotbal. Musíme být ale efektivní v koncovce, což se nám naposledy v poháru zrovna nedařilo," připomněl středeční trápení s divizním Převýšovem. Domácí kouč Martin Pulpit musel řešit, jak nahradí absentující hráče Štastného a Lafrance. "Zápas bude hlavně o tom, jak pokryjeme velmi dobré brejky Liberce a hlavně výborného Štajnera. Musíme se vyrovnat s tím, že nám chybí dva důležití hráči pro defenzivu Lafrance a Šťastný. Ale už máme vymyšlené, jak je nahradíme," tvrdí žižkovský trenér.

Slávisté už jen vzpomínají na dobu, kdy jezdili do Uherského Hradiště pro výhry. Naposledy se jim to na půdě Slovácka podařilo v roce 2002, v posledních dvou zápasech na horké půdě třikrát inkasovali. Tradičně je čeká výborná atmosféra. "Slavia si sice prošla krizí, ale stále to je atraktivní soupeř a já věřím, že diváci nám opět pomohou. Proti takovému soupeři máme dvojnásobnou motivaci," tvrdil trenér Miroslav Soukup. Kouč hostů František Straka si fanoušky na svou stranu stále ještě nezískal, ale další úspěch by mu pomohl kritiky znovu trochu utišit. "Každá série jednou skončí a já doufám, že ji přerušíme a budeme na Slovácku bodovat. Teď musíme udělat opravdu dobré výsledky, protože to se odrazí na psychice. V týmu máme hodně mladých hráčů a je jasné, že každý neúspěch by nás zase srazil dolů," míní Straka.

Příbram se vrátila na vítěznou cestu a teď bude chtít ofenzivní choutky potvrdit i v Českých Budějovicích, které stále čekají na první vítězství. Jihočeši by navíc tentokrát rádi více než kdy jindy potvrdili, že bilance nelžou - z devíti posledních vzájemných zápasů totiž osm vyhrál domácí celek. "Do konce podzimu nás čekají tři domácí zápasy, ve kterých musíme uspět. Určitým povzbuzením by pro hráče mohl být postup v poháru," uvedl trenér František Cipro. Hosté slibují, že budou pokračovat ve snaze soupeře přestřílet i za cenu rizika. "Nejsme zase takoví fotbalisti, abychom si mohli dovolit vynechat bojovnost, s níž do utkání nastoupí domácí. Chceme hrát dopředu a určitě dát minimálně jeden gól," vzkázal na Střelecký ostrov David Vavruška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články