Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Boleslav se může dotáhnout na třetí místo, potřebuje ale porazit Slovácko

Mladá Boleslav - Zaváhání pražské Dukly může v dohrávce 18. kola využít Mladá Boleslav a dotáhnout se v případě svého vítězství nad Slováckem už na třetí místo tabulky. Slovácku se však daří a svou úspěšnou bodovou šňůru chce prodloužit i proti favoritovi. Přímý přenos utkání FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko sledujte od 17:30 na ČT sport a našem webu.

Boleslav absolvuje domácí soutěžní premiéru pod novým trenérem Karlem Jarolímem, fanoušci jsou tak o to zvědavější na výkon týmu. "V prvním domácím utkání chceme boleslavským fanouškům předvést kvalitní a pohledný fotbal, pochopitelně završený vítězstvím," uvedl Jarolím. "Proti týmu, který před týdnem přemohl silný Jablonec, to nebudeme mít snadné," je si ale vědom.

Slovácko po vydařeném závěru podzimu začalo jaro výhrou nad Jabloncem, z posledních čtyř zápasů pak Moravané vytěžili devět bodů a uzavírají první polovinu tabulky. "Výhra nad Jabloncem týmu psychicky velmi pomohla. Pokud se nám podaří zopakovat kvalitní týmový výkon, tak nejsme v Mladé Boleslavi bez šance na bodový zisk," řekl trenér Svatopluk Habanec.

Spoléhat chce zejména na kvalitní obranu. "Ovšem nesmíme se pouze zatáhnout do obrany. Boleslav výrazně obměnila kádr, získala zkušeného kouče Jarolíma. Svou sílu ukázala v minulém kole v Liberci, kde dokázala smazat dvoubrankové manko a vybojovala bod," dodal.

Duel bude také soubojem útočníků ve formě. Na straně Slovácka se v posledních sedmi zápasech trefil pětkrát Milan Kerbr. V boleslavském dresu se daří Martinu Nešporovi, který v posledních šesti domácích zápasech skóroval šestkrát a s devíti zásahy ztrácí jediný gól na čelo tabulky střelců.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články