Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Boleslav rozstřílela Baník a ukončila sérii bez výhry

Mladá Boleslav – Třízápasové čekání na ligovou výhru ukončili fotbalisté Mladé Boleslavi, když na domácím hřišti porazili rozdílem třídy v závěrečném podzimním kole Baník Ostrava 4:0. Hlavní měrou se na vítězství podílel útočník Nešpor, který vstřelil dvě branky. Jednou se trefili i Chramosta a Štohanzl.

Slavící Jan Chramosta
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Boleslavský trenér Ladislav Minář proti Baníku postrádal kvůli žlutým kartám záložníka Jarolíma a defenzivního univerzála Kúdelu, šanci po třech duelech dostal i brankář Diviš místo Millera, ale rošády v sestavě hru Středočechů nepoznamenaly.

Domácí od začátku měli převahu a první hrozbou pro ostravskou bránu byl pokus Štajnera. Brankář Baníku Pavlenka za dalších pět minut ale už nebyl tak přesvědčivý: po jeho chybné rozehrávce se míč rychle vrátil přes Štohanzla a Chramostu na hrot k Nešporovi, který zakončil ke vzdálenější tyči a slavil vedoucí branku. Ostrava v nejvyšší soutěži inkasovala gól po 264 minutách.

Oba hráči s podílem na první brance se před přestávkou sami dočkali gólu. Ve 39. minutě Štohanzl zblízka v pádu usměrnil míč za Pavlenku a o tři minuty později přihrál před prázdnou bránu Chramostovi, který zvýšil už na 3:0 a hosté byli na odpis. Zatímco v minulých dvou zápasech Baník pokaždé uhájil čisté konto, dnes jeho obrana nefungovala.

Ostravský trenér Svědík ještě před přestávkou reagoval na nepříznivý stav nasazením Vomáčky místo Zawady a do druhého poločasu nenastoupil ani Holzer, jehož nahradil Milosavljev. Změny v sestavě však ke zlepšenému výkonu hostů nevedly a naopak v 54. minutě přidal čtvrtý gól Nešpor. Po kombinaci Štohanzla se Štajnerem zakončoval u zadní tyče a v sezoně si připsal už osmou trefu.

Hosté poprvé přinutili Diviše k zákroku až v 66. minutě po Krautově přímém kopu. Byla to však ojedinělá střela, jinak dál hrozili domácí. Velké šance Šultese a Chramosty však gólem neskončily. Brzy rozhodnutý zápas Boleslavští využili i k nasazení nevyzkoušených hráčů, první ligový start si připsal Vraštil. Ostravě nepomohl ke gólu ani zvýšený počet rohů ve druhém poločase.

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 4:0 (3:0).

Branky: 12. a 54. Nešpor, 39. Štohanzl, 42. Chramosta. Rozhodčí: Marek - Urban, Blažej. ŽK: Baránek (Ostrava). Diváci: 3 177.

Boleslav: Diviš - Kysela, Johana, Smejkal, Bořil - Ščuk, Štajner - Zahustel, Chramosta (89. Štípek), Štohanzl (78. Vraštil) - Nešpor (56. Šultes). Trenér: Minář.

Ostrava: Pavlenka - Zawada (45. Vomáčka), Frydrych, Baránek, Vengřinek - Hable, Droppa - Fantiš, Kukec (78. Lukeš), Holzer (46. Milosavljev) - Kraut. Trenér: Svědík.

Ladislav Minář (Mladá Boleslav): "Dvakrát po sobě jsme prohráli a potřebovali jsme za každou cenu získat tři body. Jednak proto, abychom zastavili nepříznivou sérii a abychom zůstali v kontaktu se třetím místem. Byli jsme jednoznačně lepší, nastříleli čtyři góly a trochu mě mrzí, že jsme nevyhráli vyšším rozdílem. V zimní přestávce budeme muset zredukovat kádr, protože se postupně vrátí zranění Janíček, Magera, Dosoudil, Rosa či Fabián a není možné mít v týmu sedmadvacet hráčů."

Martin Svědík (Ostrava): "Gratuluji Mladé Boleslavi k vítězství, vyhrála zcela zaslouženě. My jsme podali nedůstojný a bezkrevný výkon, viděl jsem spoustu špatných individuálních výkonů. Je to pro mě zklamání, tímto způsobem nelze k zápasu přistoupit. Hráčům chyběla zodpovědnost a vůle po vítězství. Ustoupili jsme od věcí, které nás zdobily v předcházejících zápasech. Jestliže vlastními chybami sami připravíme soupeři dva góly, nemůžeme pomýšlet na to, abychom uspěli. V zimní přestávce budeme muset zvolit hráče, kteří chtějí hrát a bojovat za Baník."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články