Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Boleslav prohrála na Slovácku, trenér Koubek rezignoval

Praha - Fotbalisté Slovácka porazili díky povedenému vstupu do utkání Mladou Boleslav 3:1, i když hráli od 37. minuty bez vyloučeného obránce Trousila. Pod vedením nového kouče Svatopluka Habance vyhrálo Slovácko všechny tři zápasy. Naopak Boleslav potřetí za sebou prohrála rozdílem dvou branek a trenér Miroslav Koubek po utkání odstoupil. Bývalý trenér Slovácka Miroslav Soukup dovedl při své premiéře České Budějovice k remíze 1:1 s Duklou. Dynamo bodovalo po pěti předešlých porážkách, stále ale zůstává o skóre na posledním místě tabulky.

Slovácku vyšel úvod zápasu a po čtvrt hodině vedlo po chybách boleslavské obrany 2:0. Sázku na útok zúročil v 9. minutě Došek, když po rohu Volešáka hlavou překonal Šedu. O čtyři minuty později na Valentovu kolmici naběhl za obranu Hlúpik, vyhrál souboj s nejistým Johanou a ranou pod břevno přidal druhý gól. Obrana hostů byla hodně vykolejená a trenér Koubek stáhl Johanu a nahradil ho Dosoudilem. Hosté vsadili na ofenzivu a pokusy o rychlé protiútoky postupně rozleptaly jistotu domácích zadních řad.

Miroslav Koubek: "Tři body si Slovácko vybojovalo poctivou hrou. My jsme vstoupili do zápasu aktivně. Zastavila nás branka po standardní situaci. Po ní následovala vzápětí druhá. Obě jsem viděl jako selhání ve stoperském prostoru."

Stoper Trousil sváděl souboje s důrazným Nešporem a po jednom z nich utrpěl tržnou ránu v obličeji, která si vyžádala ošetření. Absenci domácí opory využil právě Nešpor a snížil. Po půlhodině hry Hlúpik opět pronikl mezi zadáky Boleslavi, kličkou oklamal i Šedu, střela z úhlu ale skončila na boční síti. Pak se po standardní situaci míč odrazil k Valentovi a jeho střela z dvaceti metrů těsně minula tyčku. Ve 37. minutě zastavilo rozlet Slovácka vyloučení kapitána Trousila, který srazil pronikajícího Nešpora.

Svatopluk Habanec: "V předchozích utkáních jsem přičítal výhru štěstěně, které jsme šli naproti. Dnes se ukázala síla týmu a obrovská jeho touha po vítězství. Od středy budu euforii brzdit, abychom nelítali v oblacích a připravili se na Jablonec."

Po změně stran se Slovácko více zatáhlo do defenzivy, protivníka ale do bezprostřední blízkosti brankáře Melichárka nepustilo. Střelám z větší vzdálenosti chyběla přesnost. Domácí vyráželi do protiútoků a po jednom z nich fauloval na hranici trestného území Janíček útočníka Kováře. Z trestného kopu přidal třetí gól Volešák, jenž trefil přesně horní růžek. I když Boleslav v závěru vrhla všechny síly do útoku, její snaha kýžený efekt nepřinesla.

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 3:1 (2:1)

Branky: 9. Došek, 13. Hlúpik, 60. Volešák - 22. Nešpor. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Nádvorník. ŽK: Volešák - Nešpor, Janíček, Šírl, Mareš, Ščuk, Dosoudil. ČK: 37. Trousil (Slovácko). Diváci: 4 122.

Slovácko: Melichárek - Reinberk, Trousil, Mezlík, Kubáň - Hlúpik (90. Lukáš), Daníček, Valenta (90. Martykán), Volešák - Kovář (69. Kerbr), Došek. Trenér: Habanec.

Boleslav: Šeda - Kysela, Janíček (67. Magera), Johana (16. Dosoudil), Šírl - Bořil, Ščuk, Kúdela - Mareš, Nešpor, Sivrič (63. Štohanzl). Trenér: Koubek.

Kouč Mladé Boleslavi Koubek po prohře rezignoval

Jednašedesátiletý Miroslav Koubek po porážce se Slováckem oznámil vedení klubu svoji rezignaci. Středočeši prohráli třetí zápas za sebou a po neúplném sedmém kole jsou v tabulce se sedmi body jedenáctí. "Necítím správnou kontinuitu v rovině trenér a mužstvo. Od vedení klubu jsem měl podporu a chtěl bych mu proto poděkovat. Mám právo skončit, moje rozhodnutí je definitivní," uvedl Koubek.

Předtím svoje rozhodnutí oznámil v šatně hráčům. Koubek přiznal, že v něm tento krok zrál delší dobu a porážka 1:3 byla poslední kapkou. "Záleželo na tom, co bude v zápase. Kdybychom vyhráli, tak by vše bylo v jiné poloze. Jedná se pouze o kdyby. Cítím zklamání z jiných věcí. Už delší čas," řekl Koubek.

Tým Mladé Boleslavi převzal loni v létě a přivedl ho na konečné čtvrté místo. V minulosti trénoval v první lize Baník Ostrava, Kladno a Viktorii Plzeň. V nejvyšší soutěži odkoučoval 129 zápasů. Koubek je čtvrtým trenérem, který od začátku první ligy opustil funkci. Před ním skončili Miroslav Soukup ve Slovácku, František Cipro v Českých Budějovicích a David Vavruška v Příbrami.

Utkání České Budějovice - Dukla Praha
zdroj: ČTK autor: David Veis

Budějovice v premiéře pod Soukupem remizovaly s Duklou

Jihočeši pod novým koučem nasadili proti Dukle dva útočníky a začali s elánem. První čtvrthodinu se tak hrálo převážně před šestnáctkou hostů. Brankáře Radu vylekal ve čtrnácté minutě z přímého kopu Machovec, který nastoupil poprvé v této ligové sezoně. Jeho tečovaná dalekonosná střela zaduněla o břevno. O dvě minuty později už domácí slavili zasloužené vedení. Po Klesově centru prokázal důraz Řezníček a hlavou zaznamenal svůj první gól v ročníku.

Miroslav Soukup: "Dělali jsme vše pro to, abychom ten zápas zvládli. Stejně jako v předešlých zápasech jsme měli dobrý úvod utkání. Byla tam z naší strany aktivita, snažili jsme se kombinovat a byli jsme agresivní. Na takovýto způsob hry musíte mít motor. Myslím, že to byla příčina, proč jsme nedokázali zápas ještě více v závěru vystupňovat, přidat druhou branku a rozhodnout."

Dynamo vysoko napadalo a zpočátku nepouštělo Duklu ke své brance. Až v závěru poločasu Pražané zahrozili, Berger ale ve 43. minutě po Svatonského přihrávce promáchl. Hostující kouč Kozel vyměnil v přestávce Kaloudu čerstvým Malým a Dukla pokračovala ve zlepšeném výkonu. Nerozhodila ji ani asi pětiminutová přestávka poté, co zhaslo několik světel. V 61. minutě tým z Julisky srovnal. Na centr Malého z levé strany si naběhl Vorel a přesnou hlavičkou si připsal premiérový gól v sezoně.

Luboš Kozel: "Do utkání jsme nevstoupili příliš dobře, byli jsme pasivní a domácí toho dokázali využít. Od nějaké 25. minuty jsme ale získali půdu pod nohama, lépe jsme kombinovali a tím jsme se dostávali do zápasu. Ve zlepšeném výkonu jsme pokračovali i po poločase a pomohla nám standardní situace. Pak jsme hráli o deseti a domácí nás dokázali zatlačit, ale až na jednu nebo dvě šance jsme to zvládli."

Domácí zkusili o čtyři minuty později odpovědět, Markovič, který na jihu Čech hostuje z Dukly, ale hradbu těl nepropálil. Na druhé straně v 76. minutě Malý z přímého kopu protáhl Daňka. Sedm minut před koncem musel po druhé žluté kartě pod sprchy hostující Pospěch, ale Jihočeši vítězný gól nepřidali ani v dlouhém osmiminutovém nastavení. Nakonec mohli i prohrát, v úplném závěru totiž Vrzal zdálky orazítkoval tyč.

Dynamo České Budějovice - Dukla Praha 1:1 (1:0)

Branky: 16. Řezníček - 61. Vorel. Rozhodčí: Bílek - Dobrovolný, Kocián. ŽK: Riegel, Řezníček - Vorel, Pospěch. ČK: 84. Pospěch. Diváci: 2 445.

Budějovice: Daněk - Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec - Klesa (80. Hanzlík), Javorek, Otepka, Sandro - Řezníček, Markovič (90. Linhart). Trenér: Soukup.

Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Božič, Vrzal - Gedeon, Borek, Kalouda (46. Malý) - Berger (90. Štetina), Pospěch, Svatonský (86. Přeučil). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články