Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Boleslav přišla o vítěznou sérii, z Dukly si veze remízu

Praha – Po třech výhrách v řadě fotbalisté Mladé Boleslavi v lize ztratili body. Na půdě pražské Dukly uhráli remízu 1:1. Svěřenci Karla Jarolíma si ale udrželi sérii šesti ligových zápasů bez porážky a v tabulce jsou stále čtvrtí. Pražané, kteří do osmdesáté minuty vedli, se drží na jedenáctém místě.

Branislav Miloševič z Dukly si pokrývá míč před Jiřím Skalákem z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Boleslavští přijeli s vizitkou nejofenzivnějšího celku soutěže, hráči Dukly je však do blízkosti brankáře Rady nepouštěli. Úvod zápasu nabídl vyrovnanou a bojovnou partii bez větších šancí, pouze domácí Považanec, Mareš a Hanousek z dálky stříleli nepřesně.

Největší možnost Mladé Boleslavi měl až v závěru první půle Zahustel, který dostal hodně prostoru a postupoval sám na Radu, jenže ránu mu na poslední chvíli zblokoval Gorkšs. Dukla bleskově odpověděla a ve 40. minutě otevřela skóre. Po rychlé rozehrávce Krmenčík přiťukl míč Čajičovi a bosenský záložník se z hranice šestnáctky trefil k tyči.


Středočeši byli po několika vteřinách druhého poločasu blízko vyrovnání, když tečovanou střelu Skaláka zastavilo břevno. Po hodině mohl rychlou akci Pražanů zakončit gólem Mareš, ale z první vypálil nad branku.

Boleslav si ani po příchodu střídajícího útočníka Baroše nedokázala vytvořit souvislý tlak a vypadalo to, že poprvé v sezoně nedá gól. V 80. minutě však obrana Dukly udělala dvě velké chyby. Rada chybně vyboxoval míč a Štetina ve vápně zahrál rukou. Nařízenou penaltu pak suverénně proměnil Magera a připsal si sedmý ligový gól v sezoně.

Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)

Branky: 40. Čajič - 80. Magera z pen. Rozhodčí: Hrubeš - J. Paták, Hrabovský. ŽK: Gorkšs - Magera, Bořil. Diváci: 1353.

Dukla: F. Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Marek Hanousek, Čajič, Považanec - Berger (85. Daniel Tetour), Krmenčík (90.+1 Jeřábek), Jakub Mareš (76. Jurendič). Trenér: Kozel.

M. Boleslav: Šeda - Bořil, Kúdela, Vraštil, Fleišman - J. Rada, Ščuk (69. Malpon) - Zahustel (58. Baroš), Čermák (64. Chramosta), Skalák - Magera. Trenér: K. Jarolím.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Myslím, že jsme Boleslavi její hru moc nedovolili. Až na prvních 15 minut prvního poločasu a pět deset minut druhého poločasu jsme jí určitě byli vyrovnaným soupeřem a v určitých pasážích jsme byli i lepší. Bohužel jsme slibně rozjeté utkání zase nedotáhli do vítězného konce. Pojistka a gól na 2:0, který tam mohl dát Kuba Mareš nebo potom Michal Krmenčík, je jedna možnost, jak to dohrát. Nebo neudělat takové stupidní chyby, které jsme schopní udělat. Ve fázi, kdy Boleslav už spíš silou vůle chtěla tlačit, jsme jí naší hloupostí nabídli penaltu a tu využila. Jsem zklamaný z výsledku, protože výkon byl poctivý a takticky odehraný tak, jak jsme chtěli. Bohužel odměna v podobě vítězství ani dneska nepřišla a po tom bodu to roste velmi pomalu."

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "My jsme nezačali úplně špatně. Nějakých 15, možná 20 minut jsme měli hru celkem pod kontrolou. Ale dopředu to bylo málo úderné. Pak jsme úplně vypadli z role a nedostali jsme se pořádně do hry. Chybělo tam možná víc pohybu, lepší výběr místa a bylo to takové neurovnané. Navíc jsme Duklu pustili do vedení a byla ve výhodě. Škoda jenom, že zkraje druhého poločasu se nám z té situace nepodařilo srovnat. Bylo by víc času pak něco s výsledkem udělat. Nakonec vzhledem k tomu průběhu můžeme být rádi, že jsme uhráli aspoň bod, i když v závěru tam byly situace, které jsme možná mohli vyřešit líp a utkání rozhodnout. Asi ten výsledek je nakonec tak nějak spravedlivý."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články