Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Boleslav přenechala všechny body Zlínu a Plzeň je lídrem

Praha - Především hattrick nejlepšího ligového kanonýra Davida Lafaty zajistil fotbalistům pražské Sparty vítězství 4:0 nad Příbramí. Úlohu favorita naopak nezvládla Mladá Boleslav, doma podlehla Zlínu 1:2. Po šesti triumfech za sebou ztratila také Slavia, v Jablonci remizovala 0:0. Do čela ligy tak poskočila Plzeň, která i přes dlouhou početní nevýhodu vyhrála na Dukle 1:0. 

Fotbalisté pražské Sparty slaví jeden z gólů proti Příbrami
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Sparta Praha - Příbram 4:0

Fenomenální střelecké představení svého kapitána sledovali během utkání 12. kola fotbalové ligy fanoušci pražské Sparty. Na Letné se po dvou soutěžních porážkách slavilo přesvědčivé vítězství 4:0 nad poslední Příbramí, které režíroval autor hattricku David Lafata. Svěřenci Davida Holoubka tak snížili manko na vedoucí Mladou Boleslav. Středočeši mají však večerní duel se Zlínem k dobru.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/343058-lafata-hattrickem-sestrelil-pribram-sparta-vyhrala-4-0/)

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 1:1 

Remízový král letošního ročníku, brněnská Zbrojovka, přidala na svůj účet další nerozhodný výsledek. Tentokrát doma s Jihlavou 1:1. Hosté vedli gólem Pavla Dvořáka ze závěru první půle a poměrně dlouho úspěšně usilovali o první letošní ligové vítězství. V 79. minutě si však sedmou trefu sezony připsal Michal Škoda, čímž stanovil konečné skóre.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/343061-michal-skoda-opet-skoroval-brno-si-vsak-s-jihlavou-body-rozdelilo/)

Slovácko - Teplice 1:1

Fotbalisté Slovácka nedokázali zvítězit ani ve třetím utkání v řadě. Doma pouze remizovali s Teplicemi 1:1. Hosté se ujali vedení ve 13. minutě, když se prosadil Jeřábek. Hráči Slovácka však srovnali ještě před přestávkou, bod zařídil Daníček. Teplice tak zůstávají na šestém místě, Slovácko je třinácté s pětibodovým náskokem před patnáctou Jihlavou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/343062-slovacko-ani-napotreti-neuspelo-teplice-si-odvazi-remizu-1-1/)

Mladá Boleslav - Zlín 1:2

Ani blesková trefa Golgola Mebrahtua nezajistila Mladé Boleslavi bodový zisk proti Zlínu. Australský útočník sice otevřel skóre už po dvou minutách, ale hostující celek zásluhou balkánského dua Vukadinovič-Harba zvrátil stav duelu ve svůj prospěch. Domácí tudíž mohou přijít o vedení v tabulce. Momentálně druhá Plzeň má totiž stejný počet bodů, ale utkání na Dukle k dobru. Slavia ztrácí dva body a nastoupí v Jablonci.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/343076-mlada-boleslav-prohrala-se-zlinem-a-nabidla-sanci-plzni-ci-slavii/)

Hradec Králové - Karviná 3:4

Sedmigólové galapředstavení nováčků nejvyšší soutěže vyznělo lépe pro hosty z Karviné. Svěřenci Jozefa Webera měli navrch od úvodních minut a během první půle si vypracovali slibný náskok 2:0. Po změně stran o něj sice v rozmezí dvou minut přišli, ale následně opět dvakrát udeřili. Hradec stačil už jen zásluhou Malinského upravit na konečných 3:4 a zaznamenal pátou ligovou porážku za sebou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/343105-karvina-prestrilela-hradec-domu-si-odvazi-vyhru-4-3/)

Jablonec - Slavia Praha 0:0

Slavia nepotvrdila dobrou formu posledních týdnů a v Jablonci většinu zápasu tahala za kratší konec. Pražané přežili díky skvělému výkonu brankáře Pavlenky několik velkých šancí Severočechů, sami nebyli bez absentujícího Škody v útoku nebezpeční a nakonec mohli být rádi za remízu 0:0. Svěřenci Jaroslava Šilhavého tak poprvé po šesti ligových kolech ztratili body.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/343096-slavia-preckala-velke-sance-jablonce-a-je-rada-za-remizu-0-0/)

Bohemians 1905 - Slovan Liberec 2:1

Vlastní medicínu, která během letošní sezony několikrát určila ráz utkání, ochutnali na půdě Bohemians fotbalisté Liberce. Slovan totiž v Ďolíčku inkasoval už po patnácti vteřinách, kdy si nejrychlejší vlastní gól historie samostatné ligy připsal Latka. Po dvou minutách druhého dějství navíc zvýšil náskok domácích Krch, čímž prakticky rozhodl o osudu střetnutí. Hostující Breite sice dokázal snížit, ale více už Severočeši nestihli.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/343108-vstupy-do-obou-polocasu-zajistily-bohemians-vitezstvi-nad-libercem/)

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 0:1

Fotbalisté Plzně zvítězili na hřišti Dukly 1:0, přestože hráli hodinu o deseti bez vyloučeného Milana Petržely. Vedení po gólu Tomáše Hořavy však i přes tlak domácích udrželi, zejména zásluhou skvělých zákroků brankáře Matúše Kozáčika. Viktoria tak poskočila na první místo tabulky, kde má tříbodový náskok na druhou Mladou Boleslav. Dukla je desátá, když v posledních čtyřech zápasech dala jediný gól.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/343123-plzen-i-v-deseti-vyhrala-nad-duklou-a-vede-ligu/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články