Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Boleslav před odvetou s Larnakou nevzdává boj o postup

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi hodlají v odvetě 3. předkola Evropské ligy zabojovat o postup a pokusit se tak o malý fotbalový zázrak. V úvodním utkání totiž prohráli na půdě AEK Larnaky 0:3 a dnes potřebují doma neinkasovat a dát alespoň čtyři branky. Tedy tolik, kolik dali dohromady v posledních pěti zápasech včetně přípravy. Utkání začne v 17:00, přímý přenos bude vysílat ČT4 a web sportživě.cz. Hlavním rozhodčím je Peter Rasmussen z Dánska.

Šance Boleslavi mírně zvyšuje fakt, že v minulé ligové sezoně v domácím prostředí předváděla ofenzivní fotbal a hned v sedmi zápasech dala minimálně tři góly. V průměru pak dávala v domácích zápasech 2,33 gólu. V přípravě však dala alespoň tři góly jen Manisasporu a ve třech úvodních soutěžních zápasech nové sezony zaznamenala jediný zásah. Všechny tři zápasy se však hrály na půdě soupeře, nyní se poprvé představí doma.

"Věříme, že nám domácí prostředí pomůže. Mladé Boleslavi se doma daří často střílet více branek, to by nám teď pomohlo," uvedl trenér Miroslav Koubek, jehož svěřenci v posledním utkání hráli bez branek v Jablonci. "I když utkání skončilo dietně bez gólů, bylo vidět, že je chceme střílet a zvítězit. Co mě mrzí, že jsme nedotáhli přechodové protiútoky ve velmi nadějných gólových pozicích aspoň do jednoho úspěšného konce," řekl po utkání Koubek.



Právě malou produktivitu si jeho tým nyní nemůže dovolit. Pokud chce postoupit, musí smazat třígólové manko. "Naší povinností je se o to pokusit. Nevzdáváme to a chceme bojovat," prohlásil Koubek. Plán, jak se pokusit souboj s Larnakou zvrátit, připravil. "Nějaký plán máme, jinou věcí ale je jeho realizace. Každopádně chceme hrát aktivně s vysokým napadáním a dostat soupeře pod tlak. Larnaka je silná v ofenzivě, ale v obraně mívá problémy, kterých chceme využít," dodal.


Trenér Larnaky Tom Caanen nepochybuje o tom, že odveta bude pro jeho svěřence náročná a o postup se budou muset ještě poprat. "Můj tým měl v prvním utkání více štěstí a dal tři góly. Ale ještě není nic rozhodnutého. Máme sice náskok, ale stále je před námi 90 minut, které budou hodně obtížné," řekl Caanen. Ve prospěch Mladé Boleslavi hovoří i bilance kyperských celků na české půdě, když zde z šesti duelů vyhrály jediný - v minulé sezoně APOEL Nikósie na stadionu Jablonce 3:1. A celkově inkasovaly 25 branek.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Ml. Boleslav - Larnaka

Předpokládané sestavy:

M. Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Janíček, Šírl - Wojnar, Kúdela, Opiela - Chramosta, Řezníček, Táborský.

Larnaka: Negri - Demetriu, Serran, Hofland, De Cler - Linssen, García, Van Dijk, Pavlu - Mrdakovič, Priso.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články