Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Boleslav porazila Teplice i podruhé v sezoně a vystřídala je na třetí příčce

Teplice – Odplata za podzimní porážku se Teplicím příliš nepovedla. V přímém souboji o třetí příčku i podruhé v sezoně prohrály s Boleslaví 0:1. Severočeši byli sice aktivnějším celkem, ale o triumfu hostů rozhodl po krásném signálu hlavou Ščuk. Boleslavští díky výhře vystřídali svého soupeře na místě zaručujícím postup do předkola Evropské ligy.

Radost fotbalistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Oba trenéři museli před utkáním řešit problémy se sestavou. Domácím se rozpadlo stoperské duo, a do základu tak musel naskočit Klimpl, který přišel z Chomutova teprve v neděli. Boleslavské zase trápil útok. Vykartovaného Nešpora a zraněného Chramostu tak na hrotu zastoupil záložník Zahustel.

Lepší vstup do zápasu měly Teplice a již v druhé minutě si vytvořily nadějně vypadající příležitost. Nivaldo našel centrem hlavu devatenáctiletého Chukwumy a ten prověřil pozornost Diviše. Tempo hry však poté opadlo a duel příliš nepřipomínal souboj týmů bojujících o evropské poháry. Ani jeden ze soupeřů si nebyl schopný vytvořit větší tlak a na obou stranách byla k vidění spousta nepřesností.

Období klidu prolomila až v devatenácté Mladá Boleslav a hned z toho byla gólovka. Štohanzl zacentroval z levé strany, Krob podskočil míč a k hlavičce se dostal Bořil. Jeho pokus ale skvělým reflexivním zákrokem dokázal vyrazit na tyč Grigar a domácí míč následně uklidnili na roh. I z něj Středočeši zahrozili, když se balon snášel na úplně volného Štohanzla. Ten ale zamířil ve výborné pozici vedle, což vyvedlo z míry i do té doby klidného trenéra Boleslavi Karla Jarolíma, který nevěřícně kroutil hlavou.

Dvě velké šance hostů probudily Teplice, jež začaly být s přibývajícím časem aktivnějším a fotbalovějším týmem. Jejich útočně snahy však končily nepřesnostmi ve finální fázi. Větší příležitost si až v samém závěru první půle vytvořil po samostatném průniku stoper Jablonský a po jeho ráně z dálky musel Diviš vytáhnout reflexivní zákrok.

Domácí byli lepší i po změně stran a po hodině hry si vytvořili dvě velké šance. Po centru Kroba nejprve střídající Bratanovič trefil hlavou tyč a Ljevakovič následně bombou z hranice vápna orazítkoval břevno.

Tlak Teplicím však branku nepřinesl. Naopak v sedmasedmdesáté minutě z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Standartní situaci z pětadvaceti metrů si nakrátko rozehrál Jarolím s Magerou. Druhý jmenovaný místo střely zacentroval do vápna a krásný signál zakončil přesnou hlavičkou na vzdálenější tyč Ščuk.

Severočeši mohli vzápětí srovnat, jenže Nivaldův pokus hlavou z brankové o čáry vytáhl výborným zákrokem Diviš. Teplice si i přes závěrečný nápor již další šanci nevytvořily. Boleslav tak slaví první jarní výhru venku a prodloužila svoji sérii bez prohry na šest zápasů.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0)

Branka: 77. Ščuk. Rozhodčí: Franěk - Vysloužil, Gallo. ŽK: Vachoušek, Klimpl, Ljevakovič - Kúdela, Diviš. Diváci: 4128.

Teplice: Grigar - Vondrášek (86. Salami), Klimpl, Jablonský, Krob - Litsingi (75. Vůch), Ljevakovič, Vachoušek, Jindráček, Nivaldo - Chukwuma (55. Bratanovič). Trenér: Ščasný.

Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Dosoudil, Rosa - Koreš (83. Bartl), Jarolím, Bořil (67. Magera), Ščuk, Štohanzl - Zahustel (74. Šultes). Trenér: K. Jarolím.

Zdeněk Ščasný (Teplice): "Hráče jsem upozorňoval, že se rozhodně nerozhoduje o třetí příčce, ale chtěl jsem po nich důraz. Tomu odpovídala první půle, kde bylo z mého pohledu fotbalu hodně málo. Na moje gusto jsme se dostávali málo do šancí a tomu, co jsme chtěli hrát, jsme se přiblížili až ve druhé půli. Boleslav sice začala poslední zápasy hrát hlavně na to, aby neinkasovala, ale my ty příležitosti měli - jenže neproměnili. Celkově tomu chybí góly."

Karel Jarolím (Mladá Boleslav): "Byl jsem spokojený už s první půlí, kde jsme měli víc ze hry. Ve druhé měly Teplice sice víc šancí, ale podržel nás Diviš a my využili ten nacvičený signál. Je pravda, že s tím přišel (syn) David, že ho zná z Hamburku a že to tam bylo úspěšné. Celkově jsem s formou mužstva spokojený. Pořád máme co zlepšovat, ale hráči jsou ochotní pracovat pro mužstvo, to je klíčové. Štajner měl nějaké problémy s kyčlí, už není nejmladší, ale snad to nebude na dlouho, stejně tak s Chramostou."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články