Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Boleslav našla naši slabinu, řekl Koubek o rozhodujícím gólu

Mladá Boleslav - Jarní trápení Sparty na hřištích soupeřů neskončilo ani v Mladé Boleslavi, kde fotbalisté z hlavního města prohráli 0:1. Brankář letenského mužstva Tomáš Koubek držel zejména v prvním poločase naděje Pražanů nad vodou, ale dvaadvacet minut před koncem nezabránil ve skórování brazilskému obránci Da Silvovi.

Tomáš Koubek odkopává míč během duelu v Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Zbrzdili mě tam dva hráči, takže jsem se nedostal k míči naplno a Da Silva mě tam přeskočil," popsal Koubek. "Myslím, že Boleslav to zahrála dobře. Našla naši slabinu a podařilo se jí vstřelit gól ze standardní situace," dodal.

Středočeský celek po utkání netajil, že se na standardní situace vzhledem k výškové převaze zaměřil během předzápasové přípravy. Strážce sparťanské svatyně taktika domácích nepřekvapila. "To vidí každý. Nevím, jaký výškový průměr měla Boleslav ve druhé části utkání s Magerou, ale ten náš byl přibližně 175 centimetrů," uvedl Koubek.

"Bohužel si tak musíme při standardkách pomoci jinak. Především dostat hráče co nejdál od branky. Při rozích je však jasné, že je výšková převaha soupeřů znát, když jsme v průměru přibližně o patnáct centimetrů nižší," posteskl si brankář Letenských.

Recept na nalezení ztracené formy Koubek nenachází. "V našem případě si ani neuvědomuji, že bychom měli nějakou šanci. Je tak jasné, že nemůžeme vyhrát, když nevstřelíme gól," prohlásil. "Dokážeme se dostat do různých přečíslení, ale pak jsme nerozhodní, jestli centrovat do vápna, nebo jít do souboje jeden na jednoho." 

"Asi to souvisí i s naším sebevědomím, které po dvou porážkách není nijak vysoké," přidal Koubek. "Každý to ale musíme vzít do svých rukou, nekoukat kolem sebe a jít do toho po hlavě," zakončil čtyřiadvacetiletý odchovanec Hradce Králové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články