Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boleslav na úvod Tipsport ligy podlehla Hradci

Mladá Boleslav – Mladé Boleslavi nevyšel vstup do zimní přípravy. Když v úvodním duelu Tipsport ligy prohrála 1:2 s posledním týmem tabulky první ligy Hradcem Králové. Boleslavští sice vedli po brance Tomáše Wágnera, ale po poločase vystřídali kompletní jedenáctku a Východočeši otočili skóre góly Emira Haliloviče a Aleše Čermáka. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové

Do první půle nasadila Boleslav většinu hráčů z podzimní základní sestavy a na hřišti dominovala. Prosadila se však jen po Wágnerově vydařené individuální akci. Útočník hostující z Plzně se prohnal mezi stopery a z úhlu prostřelil brankáře Kuciaka.

Po změně stran domácí vyměnili celou sestavu a nasadili jedenáctku, která spolu hrála poprvé, což se projevilo na souhře především v defenzivě. Na hřišti se objevili i testovaní hráči Mendy a Subbotin, kteří zanechali poměrně dobrý dojem.

Hradec nejprve zahrozil z rohu, kdy Chlebounovu hlavičku zachránil na brankové čáře Štohanzl. V 68. minutě už ale srovnal Halilovič, který využil zaváhání Bartla s Vukadinovičem, po kolmé přihrávce se dostal před brankáře Millera a s přispěním tyče rozvlnil síť. Chvíli nato boleslavská obrana znovu zaspala, Hradec ji několika rychlými přihrávkami rozebral a Čermák mu zajistil výhru.

"Směrem dozadu to v této sestavě bylo špatné. Oba góly, které jsme dostali, byly jak přes kopírák. Paradoxně ale přes stranu Bartla s Vukadinovičem, kteří tu už nějakou dobu jsou," mrzelo trenéra Karla Jarolíma. "Noví kluci ukázali nějaké předpoklady, ale z jednoho poločasu nejde dělat závěry," dodal.

Hradec výhrou nad ligovým konkurentem zvýšil naději na postup do semifinále, nyní ho ve skupině C totiž čekají už jen druholigoví soupeři Pardubice a Varnsdorf. "Původně jsme o postupu nepřemýšleli, ale když se povedlo dnes vyhrát, tak nějaké ambice na postup teď budou," řekl sportovní ředitel a trenér Róbert Barborík. "Potěšily mě zejména góly, které přišly po kvalitních akcích. Měli jsme tam i více hezkých akcí. To je pozitivní a vzpruha pro tým," dodal. 

Tipsport liga:Skupina C (Mladá Boleslav):

Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:2 (1:0)
Branky: 26. Wágner - 68. Halilovič, 72. A. Čermák.

M. Boleslav:
I. poločas: Hruška - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Šisler - Skalák, Magera, Ďuriš - Wágner.  
II. poločas: Miller - Bartl, Pajer, Thalamy, Mendy - Kúdela - V. Vukadinovič, Štohanzl, Mehanovič, Končal - Subbotin. Trenér: K. Jarolím.

Hradec Kr.:
I. poločas: Kuciak - Holeš, Chleboun, Rolko, Zelený - P. Černý - Štípek, A. Čermák, Vlkanova, Malinský - P. Dvořák.
II. poločas: Koubek - Holeš, Chleboun, Plašil, P. Mareš - Janoušek - Zorvan, A. Čermák, Trubač, Halilovič - Vaněček. Trenéři: Pilný a Barborík. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články